Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μείωση τιμών στα κλασικά αυτοκίνητα – Αντιστέκονται οι Ferrari

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μείωση τιμών στα κλασικά αυτοκίνητα – Αντιστέκονται οι Ferrari

ΝΕΑ

Μείωση τιμών στα κλασικά αυτοκίνητα – Αντιστέκονται οι Ferrari

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την αξία των κλασικών αυτοκινήτων να ανεβαίνουν σε ταχύ ρυθμό στις δημοπρασίες. Κάτι σαν διαχρονική επένδυση καλύτερη ακόμη και από τον χρυσό. Τι έχουμε λοιπόν αυτή τη φορά εδώ; Πτώση; Φέρτε γρήγορα μια κλασική Ferrari…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι οι αξίες των κλασικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10,4% το 2016, καθώς πολλοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αποφεύγουν να επενδύσουν σε αυτοκίνητα και να επιλέξουν τις φωτογραφίες και τα σπάνια μουσικά όργανα.

Η ιδιωτική τράπεζα Coutts που εδρεύει στο Λονδίνο αναφέρει ότι οι τιμές των σπάνιων οργάνων αυξήθηκαν κατά 16,4% πέρυσι, ενώ οι τιμές των αντίστοιχων αντικειμένων τέχνης μειώθηκαν κατά 12%. Η αύξηση όμως αφορά πολύτιμες φωτογραφίες με μία που δείχνει επισκέπτες στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο το 1990, οι οποίες πωλούνται για το εκπληκτικό ποσό των 777,080 δολαρίων σε πλειστηριασμό.

Advertisement
Advertisement

Κατά την ανάλυση των αξιών των κλασικών αυτοκινήτων, η Coutts είχε την απαίτηση ότι έπρεπε να έχει πουλήσει για περισσότερα από 500.000 δολάρια κάθε σπάνιο  μοντέλο που πρέπει να έχει πωληθεί άνω από 10 φορές σε πλειστηριασμό. Από τα 10 κορυφαία οχήματα, τα επτά ήταν Ferrari, ενώ τα άλλα τρία, Mercedes-Benz 300 SL, Shelby Cobra 289 και Aston Martin DB5. Παρόλο που η αγορά αλλάζει, ορισμένα αυτοκίνητα συνεχίζουν να προμηθεύουν με τιμές-ρεκόρ τις δημοπρασίες. Στην πραγματικότητα, μια Aston Martin DBR1 έγινε το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ, αφού απέσπασε 25,5 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα.