Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητα από το Βιετνάμ με υπογραφή Pininfarina

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητα από το Βιετνάμ με υπογραφή Pininfarina

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα από το Βιετνάμ με υπογραφή Pininfarina

ΝΕΑ

Ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Pininfarina επιβεβαίωσε την συμφωνία για τον σχεδιασμό ενός σεντάν και ενός SUV για λογαριασμό αυτοκινητοβιομηχανίας του Βιετνάμ.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία με την εταιρία Vinfast ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει τον σχεδιασμό δύο οχημάτων, ενός σεντάν και ενός SUV. Ο οίκος Pininfarina έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια των δύο μοντέλων, τα οποία όμως βρίσκονται ακόμα και πολύ πρώιμο στάδιο.

Η Vinfast είναι εταιρία του ομίλου Vingroup του δισεκατομμυριούχου Pham Nhat Vuong και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή πέντε εργοστασίων στο Βιετνάμ. Τα σχέδια μιλούν για μια επένδυση 1,5 δις προβλέποντας μια παραγωγή της τάξης των 500.000 μονάδων μέχρι το 2025. Μεταξύ των προμηθευτών μάλιστα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνεται η Bosch και η Siemens.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Vinfast προβλέπει να παρουσιάσει τα πρωτότυπα μοντέλα της στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο. Το διάστημα μοιάζει πολύ μικρό όμως οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως η εταιρία έχει αγοράσει τα δικαιώματα τεχνολογιών της BMW, κάτι που αναμένεται να επιταχύνει την εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

vinfast-sedan-by-pininfarina567554643harpi640