Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 325.000€ αγοράζεις το πρώτο DeltaWing

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 325.000€ αγοράζεις το πρώτο DeltaWing

ΝΕΑ

Με 325.000€ αγοράζεις το πρώτο DeltaWing

ΝΕΑ

Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που αφορά τους φανατικούς φίλους του motorsport. Το πραγματικά ξεχωριστό DeltaWing, με αριθμό πλαισίου 001, πωλείται σε τιμή που δεν είναι και τόσο εξωπραγματική όσο μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

 

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2012 και με αυτό η Nissan είχε μεγάλες βλέψεις για καλή πορεία στις διοργανώσεις του American Le Mans Series, καθώς και στο Ευρωπαϊκό αντίστοιχο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής. Η κατασκευή του γινόταν από την Panoz που έχει έδρα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ και από την εταιρεία αυτή το μοντέλο προσφέρεται με αρκετή προίκα σε ανταλλακτικά.

2013-deltawing-coupe-boi-530

Από την αγωνιστική ιστορία του αυτοκινήτου με το ιδιαίτερο σχήμα, χάρη στο οποίο ονομάστηκε και DeltaWing, ξεχωρίζουν οι επιδόσεις του σε ορισμένες διοργανώσεις. Με χρόνους που το τοποθετούσαν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας LMP2, το DeltaWing έδειξε πως έχει φοβερή δυναμική σε πολλές πίστες ανά τον κοσμο.

Advertisement

2013-deltawing-coupe-boi-640b

Το συγκεκριμένο με τον αριθμό πλαισίου #001 έκανε ντεμπούτο το 2013 στο COTA (Circuit Of The Americas) στο Όστιν του Τέξας, όπου τερμάτισε στην 29η θέση της γενικής κατάταξης. Αξίζει να σημειώσουμε πως το #001, είναι ένα από τα τρία που έχουν κατασκευαστεί. Το #003 βρίσκεται στο Μουσείο της Panoz, ενώ το #002 καταστράφηκε (βλ. VIDEO πιο κάτω) το 2016 στον 24ωρο αγώνα της Daytona.

Advertisement

2013-deltawing-coupe-boi-640

Με όλα τα παραπάνω αλλά και με δεδομένο το ότι η τιμή των 325.000 ευρώ για αυτοκίνητο (με ιστορία) και ανταλλακτικά, περιλαμβάνει και την επίσημη υποστήριξη της Panoz (στον πρώτο αγώνα) για τον επόμενο ιδιοκτήτη που θα θελήσει να συμμετάσχει σε επίσημη διοργάνωση. Κάπως έτσι λοιπόν, φαίνεται πως η τιμή του ιδιαίτερου αυτού αγωνιστικού μοντέλου, δεν είναι και τόσο υψηλή (όσο θα μπορούσε).

Advertisement