Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιους «πόνεσε» η οδηγία της FIA;

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιους «πόνεσε» η οδηγία της FIA;

FORMULA 1

Ποιους «πόνεσε» η οδηγία της FIA;

FORMULA 1

Μετά το Grand Prix του Καναδά, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ανέλαβε δράση σχετικά με τις φήμες που εντείνονταν σχετικά με την έξυπνη αλλά παράνομη τακτική κάποιου/κάποιων κατασκευαστών να καίνε λάδι ως καύσιμο, εξασφαλίζοντας επιπλέον ισχύ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Άλλωστε ανέκαθεν στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όπως οι οδηγοί προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους στην πίστα, οι ομάδες προσπαθούν να διευρύνουν τα όρια των κανονισμών, αναζητώντας παραθυράκια και εφευρετικές ερμηνείες.

Έτσι προέκυψε η παραπάνω ιδέα την οποία φημολογείται πως εφάρμοζαν οι Mercedes και Ferrari. Έτσι η FIA έσπευσε να διευκρινίσει που θέτει τα όρια σε αυτό το θέμα. Πράγμα… αδιάφορο σε όσους δεν μάχονται στην πρώτη γραμμή, όπως μαρτυρούν και τα λεγόμενα του επικεφαλής κινητήρα της Renault F1, Remi Taffin.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος τεχνικός είπε στο motorsport.com: «Ποτέ δεν κάνει η FIA τέτοιες διευκρινήσεις αν δεν ξέρει πως συμβαίνει κάτι κάτι. Όμως πρέπει να σας πω ότι εμείς δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία καθώς έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να φτάσουμε τους αντιπάλους μας και μετά να βρεθούμε σε σημείο να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες που δίνουν τόσο μικρά οφέλη. Πάντως πιστεύω πως πλέον, μετά από αυτή την προειδοποίηση, δεν υπάρχει κάποιος που να συνεχίζει να κάνει κάτι τέτοιο».

taffin-interviews640