Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ήταν μία δεκαετία πίσω η Renault!

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήταν μία δεκαετία πίσω η Renault!

FORMULA 1

Ήταν μία δεκαετία πίσω η Renault!

FORMULA 1

Σκληρές αλήθειες σχετικά με το πόσο πίσω βρέθηκε η Renault F1 σε σχέση με τον ανταγωνισμό παραδέχθηκε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γαλλικής μάρκας, Cyril Abiteboul.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μιλώντας στο motorsport.com, δεν δίστασε να ορίσει την περίοδο υστέρησης της ομάδας (αν και υπό διαφορετικές ιδιοκτησίες) σε εύρος δεκαετίας, αποφεύγοντας να ρίξει τις ευθύνες μόνο σε άλλους. Και τόνισε πόσο πίσω είχαν μείνει οι άλλοτε υπέρ-σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Ένστοουν της Αγγλίας.

«Η απουσία επένδυσης από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες ήταν ξεκάθαρη. Όμως και στο φινάλε του προηγούμενου κύκλου ιδιοκτησίας της Renault. Έτσι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες να εκμοντερνιστούν οι εγκαταστάσεις. Από την περίοδο 2007-2008 είχαμε αρχίσει να μένουμε πίσω και έκτοτε απλά να ακολουθούμε. Όμως σε αυτά τα δέκα χρόνια η Formula 1 άλλαξε πλήρως, είναι πια άλλο σύμπαν», είπε ο Abiteboul.

Advertisement
Advertisement

Πάντως πέρυσι η Renault έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, μοτίβο στο οποίο φιλοδοξεί να συνεχίσει και την προσεχή αγωνιστική σεζόν που αρχίζει στις 25 Μαρτίου στη Μελβούρνη.

«Έχουμε υψηλούς στόχους να πετύχουμε και απ’ όσο μπορώ να κρίνω, είμαστε αφοσιωμένοι στο πλάνο μας. Βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις μας, έχουμε νέους ανθρώπους στην ομάδα, βελτιωνόμαστε στον εμπορικό τομέα – είναι κι αυτός σημαντικός για να μπορεί να χρηματοδοτεί τους υπόλοιπους», είπε ο Abiteboul.

Advertisement

Η αύξηση προσωπικού στην οποία αναφέρθηκε, έφερε το δυναμικό της Renault F1 από τους 400, στους 500 εργαζόμενους. Αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Το 2018 η Renault θα μάχεται με τους Nico Hulkenberg και Carlos Sainz πίσω από το τιμόνι.

Advertisement