Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η McLaren λέει όχι σε πλήρη εμπλοκή του Alonso στο WEC

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren λέει όχι σε πλήρη εμπλοκή του Alonso στο WEC

FORMULA 1

Η McLaren λέει όχι σε πλήρη εμπλοκή του Alonso στο WEC

FORMULA 1

Μπορεί οι δοκιμές του Fernando Alonso με το TS050 Hybrid της Toyota στο Μπαχρέιν να άνοιξαν το δρόμο για τη συμμετοχή του στο φημισμένο 24ωρο αγώνα του Μαν το 2018, ωστόσο αν ελπίζετε να τον δείτε να έχει πλήρη εμπλοκή στο WEC, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο πρόγραμμα της Formula 1 και το Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής για την επόμενη σεζόν, υπάρχει μόνο ένα κοινό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Υπό προϋποθέσεις λοιπόν, ο 36χρονος θα μπορούσε να παίζει όλη τη χρονιά σε διπλό ταμπλό.

Μόνο που αυτή τη φορά η McLaren δεν θα τον αφήσει να κάνει ότι θέλει. Τουλάχιστον όχι αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στο βρετανικό Autosport ο αγωνιστικός διευθυντής της βρετανικής ομάδας, Eric Boullier.

Advertisement
Advertisement

«Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και τα δύο προγράμματα. Είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο. Η δέσμευση και στα δύο αποτελεί τεράστιο αποπροσανατολισμό. Το να τρέξει κανείς στο Μαν, στην Ινδιανάπολη ή στη Ντειτόνα, δεν είναι πρόβλημα. Γιατί είναι ένας αγώνας. Όμως το να είχε πλήρη εμπλοκή θα τον αποπροσανατόλιζε από τη βασική του δέσμευση, που είναι στη Formula 1», είπε ο Γάλλος.

Πάντως ο Boullier παραδέχθηκε πως τα παραπάνω έχουν ήδη αποτελέσει θέμα συζήτησης με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, με τις δύο πλευρές να αναζητούν τη χρυσή τομή.

Advertisement

«Θέλει να κάνει κι άλλους αγώνες πέραν του κυνηγιού του Triple Crown*, άρα έχουμε κάποιες συζητήσεις σχετικά. Προφανώς παραμένει επικεντρωμένος στην F1, αυτή είναι προτεραιότητα για όλους μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να του παρέχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο κι αν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα θέλει να οδηγήσει πουθενά αλλού», τόνισε ο Boullier.

alonso-bahrain17-f640

Advertisement

* Η νίκη στο F1 GP του Μονακό, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και τον 24ωρο αγώνα του Μαν