Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Δείτε τις πιο σημαντικές στιγμές! (+video)

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κίνας: Δείτε τις πιο σημαντικές στιγμές! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Δείτε τις πιο σημαντικές στιγμές! (+video)

FORMULA 1

Η F1 επέστρεψε στην Κίνα για πρώτη φορά από το 2019. Και ο Μαξ Φερστάπεν προσέθεσε ένα καινούργιο τρόπαιο στη συλλογή του.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία ακόμη επίδειξη δύναμης από τον Ολλανδό τρεις φορές πρωταθλητή. Ακόμη και όταν η ροή του αγώνα ευνόησε την εξαιρετική στρατηγική της McLaren, η Red Bull και ο Μαξ είχαν την απάντηση.

Φυσικά ο κόπος του Νόρις δεν πήγε χαμένος. Ο Βρετανός πήρε την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη έχοντας ξεκινήσει από την 4η στο grid. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε και ο… τρελός αγώνας που είχε ο Φερνάντο Αλόνσο όπως και το σχετικά μέτριο race pace της Ferrari. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τα πυροτεχνήματα ξεκίνησαν με το καλημέρα. Και δεν ήταν άλλος από τον Αλόνσο εκείνος που έστρεψε τα βλέμματα επάνω του. Ο Ισπανός προσπέρασε εκπληκτικά τον Πέρεζ από την εξωτερική της στροφής 1.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο μέρος του αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… The Alonso show! Εκπληκτικό σώσιμο από τον 40άρη με αντανακλαστικά 20άρη!

Εκπληκτικό, όμως, ήταν και το διπλό pit-stop της Red Bull!

Ο Πέρεζ είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Αλόνσο για την δεύτερη θέση. Όλα έμοιαζαν να οδηγούν σε ένα ακόμη GP κυριαρχίας της Red Bull. Ωστόσο ο Bottas φρόντισε να… νοστιμέψει λίγο το πιάτο!

Advertisement

Τα πάντα ξεκίνησαν με τον Σάινθ. Και τελείωσαν με τον Στρολ. Μεγάλος χαμένος ο Ρικιάρντο.

Το SC που προκλήθηκε από την εγκατάλειψή του έβαλε τον Νόρις στο παιχνίδι της νίκης. Επιπλέον οδήγησε και στο λάθος του Στρολ λίγους γύρους αργότερα.

Advertisement

Φυσικά ο Ρικιάρντο ήταν έξαλλος με το περιστατικό που του στέρησε έναν πιθανό τερματισμό στην δεκάδα. Επιπλέον δέχθηκε και ποινή 3 θέσεων στον επόμενο αγώνα επειδή προσπέρασε τον Χούλκενμπεργκ υπό SC. Η διάθεσή του δεν έφτιαξε όταν έμαθε ότι ο Στρολ τον είχε κατηγορήσει για την μεταξύ τους σύγκρουση.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η διάθεση του παλιού του teamate στην McLaren, Λάντο Νόρις. Ο Λάντο πήρε μια πανάξια 2η θέση και το πανηγύρισε δεόντως. Πήρε δε και τον άτυπο τίτλο του οδηγού της ημέρας.

Ενθουσιασμένος και συγκινημένος ήταν ο Ζου για τον τερματισμό του στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του.

Advertisement

Ο ταχύτερος γύρος του αγώνα πήγε στον Αλόνσο ο οποίος με την μέση γόμα πετούσε στα τελευταία στάδια του GP.