Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Παρελθόν από τη Mercedes o Lowe

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Παρελθόν από τη Mercedes o Lowe

FORMULA 1

Επίσημο: Παρελθόν από τη Mercedes o Lowe

FORMULA 1

Μετά από 3μιση χρόνια κοινής πορείας, τα οποία σφραγίστηκαν με 3 τίτλους οδηγών και ισάριθμους κατασκευαστών, φτάνει στο τέλος της η συνεργασία της Mercedes F1 και του Paddy Lowe.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Εξέλιξη που σίγουρα δεν… σοκάρει καθώς την περιμέναμε καιρό αλλά σίγουρα γεννά ερωτηματικά για τις προθέσεις του. Δεδομένου πως η έδρα της γερμανικής ομάδας είναι στην πατρίδα του και συγκεκριμένα το Μπράκλεϊ, ο Βρετανός τεχνικός δεν είχε λόγους… επαναπατρισμού.

Άλλωστε η Williams στην οποία όλα δείχνουν πως πηγαίνει, έχει έδρα λίγο πιο μακριά, στο Γκροβ. Φήμες λένε πως η ομάδα του Sir Frank του έχει τάξει ρόλο επικεφαλής, διοικητικό δηλαδή και όχι τεχνικό, σαν αυτό που είχε στη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Πάντως το διαζύγιο φαίνεται πως είναι γλυκό, δεδομένης και της επιθυμίας της Mercedes να «κλέψει» τον Valtteri Bottas από τη Williams.

«Ο Paddy έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μας και τον ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του σε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία της Mercedes. Η επιτυχία στην F1 δεν έρχεται από μονάδες αλλά από τη δύναμη και την τεχνική ικανότητα ενός οργανισμού. Έχουμε ταλέντο σε αυτόν τον τομέα ώστε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες», είπε σχετικά ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

mercedes-russia16-pitwall640

Advertisement

Στη νέα δομή της τεχνικής ομάδας, επικεφαλής μηχανολογίας είναι ο Aldo Costa, επικεφαλής απόδοσης είναι ο Mark Ellis, επικεφαλής λειτουργιών ο Rob Thomas και διευθυντής τεχνολογίας ο Geoff Willis.