Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απολύθηκε από τη Sauber η Kaltenborn

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απολύθηκε από τη Sauber η Kaltenborn

FORMULA 1

Απολύθηκε από τη Sauber η Kaltenborn

FORMULA 1

Η μοναδική γυναίκα επικεφαλής ομάδας στην ιστορία της Formula 1, η Monisha Kaltenborn, πληρώνει το μάρμαρο για το χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας της Sauber τα τελευταία χρόνια!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Απόφαση που ανήκει στους νέους ιδιοκτήτες της ελβετικής ομάδας που προφανώς θέλουν να γυρίσουν για τα καλά σελίδα! Γεννημένη στην Ινδία αλλά αυστριακής υπηκοότητας, η 46χρονη σήμερα Kaltenborn ανέλαβε το 2010 τα ηνία της ομάδας, με τον Peter Sauber να της… εμπιστεύεται την κληρονομιά του.

Όμως η Formula 1 δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταταλα και τα τελευταία χρόνια η ιδιωτική ομάδα αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Παρότι έμεινε χωρίς πόντο το 2014, το 2015 πήρε 36 πόντους και σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Πέρυσι έπεσε πάλι δέκατη, κερδίζοντας μόνο 2 βαθμούς κι αυτούς στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Η ανάγκη σωσιβίου ήταν επιβεβλημένη και ήρθε μέσω της Longbow Finance. Οι  νέοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ενόψει 2018 να περάσουν στο στρατόπεδο της Honda και φαίνεται πως γενικά οι δύο πλευρές είχαν αρκετές τριβές.

ericsson-barca17test2-a640