Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει στη Formula E ως κατασκευαστής η BMW!

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στη Formula E ως κατασκευαστής η BMW!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει στη Formula E ως κατασκευαστής η BMW!

ΑΓΩΝΕΣ

To παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E γίνεται δελεαστικό ολοένα και για περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Άλλες αποφασίζουν να στραφούν σε αυτό, άλλες να ισχυροποιήσουν τη συμμετοχή τους! Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η BMW που μέχρι πρότινος παρείχε το αυτοκίνητο ασφαλείας και τα οχήματα υποστήριξης (i8 και i3 αντίστοιχα) αλλά πλέον μπαίνει στο παιχνίδι ως κατασκευαστής!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑΧΟ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Η Βαυαρική εταιρεία είναι ανάμεσα στους κατασκευαστές μονάδων ισχύος τους οποίους αποδέχθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού για τις σεζόν πέντε, έξι και επτά του ταχέως αναπτυσσόμενου θεσμού.

Συνολικά εννέα κατασκευαστές κατέθεσαν τα πλάνα τους στη FIA τον περασμένο Φεβρουάριο και όλοι πήραν το πράσινο φως. Οι άλλοι είναι οι ABT Formel E, Mahindra, Renault, Jaguar Land Rover, NEXT EV, Penske Autosport, Venturi και DS Performance.

Advertisement
Advertisement

Βασική προϋπόθεση ήταν η δέσμευση των κατασκευαστών για παραμονή στη Formula E έως και 2021. Για αυτή την τριετία, τα σασί θα παρέχει η Spark Technologies και τις μπαταρίες η McLaren Applied Technologies.

Η BMW συνεργάζεται με την Andretti εδώ και περίπου ένα χρόνο και είχε από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώσει πως εξετάζει την επίσημη συμμετοχή στο σπορ. Για να φτάσουμε στο σήμερα. Το σήμερα που μας βρίσκει στο Μόναχο και την έδρα της γερμανικής εταιρείας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016.

Οι παραπάνω εξελίξεις, προφανώς θα στρέψουν τις συζητήσεις που έχουμε σήμερα και προς το αγωνιστικό κομμάτι και τη Formula E. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για το σχετικό ρεπορτάζ!

Advertisement

BMW-Formula-E-partner-a640