Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Soul μας… χτυπά την πόρτα

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ηλεκτρικό Soul μας… χτυπά την πόρτα

ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Soul μας… χτυπά την πόρτα

ΝΕΑ

Φαίνεται πως σιγά-σιγά διαμορφώνονται στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν τόσο με το οικονομικό κλίμα όσο και με τα δημόσια σημεία φόρτισης των μπαταριών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέσα στο 2015 – λογικά τους πρώτους μήνες – θα υποδεχτούμε στη χώρα μας το Soul EV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Από τον περασμένο Ιούνιο σας είχαμε ενημερώσει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia, η Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ΑΒΕΕ, σκοπεύει να εισάγει το ηλεκτρικό crossover. Το NewsAuto.gr αντιλαμβάνεται πως η απόφαση είναι οριστική και ένα ακόμη αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων (όπως το BMW i3) θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Οι πωλήσεις του Soul EV στην Ευρώπη αναμένεται να αρχίσουν πριν τα τέλη του 2014.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών ηλεκτρικό Soul θα προσφέρει αυτονομία 212 km με μία φόρτιση. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα, συμβάλλοντας στο χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 281 lt. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 5 ώρες σε οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ με ταχυφορτιστή είναι εφικτή η φόρτιση κατά 80% των μπαταριών σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Η Kia εφοδιάζει το Soul EV με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 111 PS και ροπής 29 kgm. Το αυτοκίνητο μήκους 4,14 m. επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 11,2 sec και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 145 km/h. Το ηλεκτρικό μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στην πόλη Γκουάντζου, με ετήσια παραγωγή τις 5.000 μονάδες.

Και φθάσαμε στην τιμή πώλησής του… Αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με ανταγωνιστικά μοντέλα, που «κουβαλάνε» την ίδια ακριβή τεχνολογία.