Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

ΝΕΑ

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο στο Teplicka nad Vahom κοντά στη Zilina, ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων ακριβώς πριν από 20 χρόνια και η παραγωγή λειτουργεί εκεί για περισσότερα από 18 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Είκοσι χρόνια αφότου έθεσε τα θεμέλια του εργοστασίου στη Zilina, η Kia ανατρέχει σε ένα εξαιρετικό ταξίδι που αντιπροσωπεύει μια ιστορία επιτυχίας όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

Η τελετή έναρξης της κατασκευής του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε στο Teplicka nad Vahom στις 7 Απριλίου 2004 στην οποία παρευρέθηκαν οι ανώτατοι εκπρόσωποι του Ομίλου Hyundai Motor, της Kia Corporation, ο τότε Υπουργός Οικονομίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας και εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης Zilina.

Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2004 και διήρκεσε περίπου 25 μήνες, συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών δοκιμαστικής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο, το μοντέλο “cee’d” εκείνη την εποχή, παρήχθη μαζικά τον Δεκέμβριο του 2006. Ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, που προοριζόταν κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά.

Με την παραγωγή κινητήρων να ξεκινά επίσης την ίδια περίοδο, το εργοστάσιο αναδείχθηκε γρήγορα ως το εφαλτήριο για την επέκταση της Kia σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του, συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο: το Kia Ceed, το Sportage, το Venga και το ix35.

Advertisement

Το 2020, η Kia Europe ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής στη Zilina. Ως αποτέλεσμα επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ, το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για την παραγωγή των νέων συστημάτων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων «Smartstream» της εταιρείας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί 3.800 άτομα ενώ η μέση διάρκεια απασχόλησης στο εργοστάσιο είναι 11 χρόνια. Εξαιτίας αυτού, η Kia έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξή της.

Advertisement

Η εταιρεία είναι σταθερός εργοδότης στην περιοχή εδώ και 20 χρόνια και στρατηγικός συνεργάτης της πόλης της Zilina, των γύρω δήμων και κοινοτήτων.

Μέσω της ίδρυσής της το 2013, η εταιρεία έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής έργα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος, αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ.