Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: O Loeb νέος ρέκορντμαν στο Pikes Peak!

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Loeb νέος ρέκορντμαν στο Pikes Peak!

ΑΓΩΝΕΣ

Video: O Loeb νέος ρέκορντμαν στο Pikes Peak!

ΑΓΩΝΕΣ

Ούτε στα πιο τρελά όνειρα δεν θα περίμενε η Peugeot Sport το χρόνο που σημείωσε ο Σεμπαστιάν Λεμπ στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak. Οδηγώντας το θηριώδες 208 T16 με τα 875 PS ολοκλήρωσε τα 19,9 km σε χρόνο 8:13.878, σπάζοντας κατά περίπου 1,5 λεπτό το ρεκόρ που κρατούσε από πέρυσι ο Ρις Μίλεν. Ο Νεοζηλανδός έκανε σήμερα με το Hyundai RMR PM580-T χρόνο 9:02.192, αποτυγχάνοντας για λίγο να σπάσει το φράγμα των 9 λεπτών.

Advertisement
Advertisement

«Ήξερα από τις δοκιμές ότι μπορούσα να κάνω χρόνο κοντά στο 8:15-8:20. Υπήρχε μεγάλη πίεση διότι ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ από την Peugeot και ήθελα να πετύχουμε το στόχο μας. Πίεσα πολύ σήμερα και ευτυχώς δεν έκανα κανένα λάθος», δήλωσε ο Λεμπ.

9:08: Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο χρόνος του Λεμπ (8:13.878).

8:56:Πλησίασε το φράγμα των 9 λεπτών αλλά δεν κατάφερε να το σπάσει ο Μίλεν με το Hyundai RMR PM580-T (9:02.192).

Advertisement
Advertisement

8:48: Περιμένουμε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του και ο Ρις Μίλεν.

8:4o: Νέο ρεκόρ για το Pikes Peak με απίστευτο χρόνο από τον Λεμπ: 8:13.878!!

8:37: Ο Λεμπ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. Περιμένουμε το χρόνο του.

Advertisement

8:28: Ξεκίνησε ο Λεμπ!

 

Advertisement

Ο Λεμπ ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές στο Κολοράντο και απέκτησε το δικαίωμα να εκκινήσει πρώτος στην κατηγορία Unlimited. Οι 11 συμμετέχοντες στην κατηγορία αυτή αποφάσισαν να αγωνιστούν αμέσως μετά τις 83 μοτοσικλέτες. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση λόγω ατυχημάτων αναβατών με μοτοσικλέτες, ένα εκ των οποίων προκάλεσε και πυρκαγιά στο δάσος. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μετά τις 11 π.μ., τοπική ώρα (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Η πρόγνωση του καιρού δείχνει μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα της Κυριακής, οπότε το πρωί οι συνθήκες θα είναι καλύτερες. Μάλιστα τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή χιόνιζε στην κορυφή! «Διαπιστώσαμε από τις δοκιμές, ότι όσο πιο νωρίς ξεκινάς την προσπάθεια τόσο το καλύτερο. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Πλέον εξαρτάται από εμένα και την ομάδα της Peugeot Sport για να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο Λεμπ που έχει στη διάθεσή του τον 3.2 bi-turbo V6 με τα 875 PS.