Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το P3 της Quarkus θα δοκιμαστεί στο Pikes Peak

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το P3 της Quarkus θα δοκιμαστεί στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Το P3 της Quarkus θα δοκιμαστεί στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Με την υποστήριξη του θρύλου της ιστορικής διαδρομής, Romain Dumas, η Quarkus ετοιμάζεται να λάβει μέρος τον ερχόμενο Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Η Quarkus, μία μικρή γαλλική εταιρεία με στόχο να διαθέσει μεσαία σπορ αυτοκίνητα στο ευρύ κοινό, λέει ότι θα λάβει μέρος στο φετινό Pikes Peak. Ο σκοπός πίσω από αυτήν την κίνηση, είναι η δοκιμή και η εξέλιξη του νέου της σπορ μοντέλου, του P3.

Στην υποβοήθηση αυτής της προσπάθειας βρίσκεται ο άνθρωπος που κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ της συγκεκριμένης ανάβασης, ο Romain Dumas.

Εν αντιθέσει με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Quarkus θα εμφανιστεί στο Pikes Peak με το P3, ένα αυτοκίνητο του οποίου ο κινητήρας είναι ένας ταπεινός 1.000άρης 4κύλινδρος με ήπια υβριδικό σύστημα και απόδοση μόλις 296 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Παρότι το νούμερο δεν το κολακεύει, το μικρό του βάρος είναι αυτό που κρύβει όλη του τη δύναμη. Το P3 ζυγίζει μόλις 600 κιλά, χάρη στο πλαίσιό του που είναι από ανθρακονήματα, κέβλαρ και λίγο τιτάνιο.

Το πλαίσιο ντύνεται από ένα αμάξωμα που είναι 100% από ανθρακονήματα. Τα ελαφριά και συνάμα ανθεκτικά υλικά συμβάλλουν ουσιαστικά στο πολύ μικρό του βάρος.

Advertisement

Συνεπώς, μιλάμε για περίπου 2 ίππους ανά κιλό, που είναι υπέρ αρκετοί για να δούμε και εκπληκτική απόδοση. Το P3 της Quarkus αναμένεται να εμφανιστεί και να δείξει τις δυνατότητές του επίσημα τον ερχόμενο Ιούνιο στο 102ο Pikes Peak της ιστορίας.

Advertisement

Στο τιμόνι του αυτοκινήτου αναμένεται να καθίσει ο Bruce Jouanny, ένας οδηγός αγώνων με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο motorsport.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξέπληξε το Ford SuperVan 4.2 στο PikesPeak (+video)
Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley
Το θηρίο της Alpine θέλει να κατακτήσει το Pikes Peak