Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford F-150 Lightning πάει στο Pikes Peak (+video)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford F-150 Lightning πάει στο Pikes Peak (+video)

ΝΕΑ

Το Ford F-150 Lightning πάει στο Pikes Peak (+video)

ΝΕΑ

Η Ford έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο για το Pikes Peak 2024: Μία τροποποιημένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού F-150 Lightning.

Advertisement
Advertisement

Η Ford δημοσιοποίησε ένα teaser βίντεο και μία μόνο φωτογραφία με το κόνσεπτ, μοιράζοντας έτσι μηδαμινές πληροφορίες. Φαίνεται, πως η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ επιφυλάσσει εκπλήξεις και δεν θέλει να μας το… χαλάσει.

Αυτό που είναι εμφανές από το teaser, είναι το φωτεινό έμβλημα Ford το οποίο αναπαριστάται έντονα στη μάσκα. Φαίνεται επίσης, πως το τροποποιημένο F-150 Lightning θα διαθέτει εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως μία τεράστια πίσω αεροτομή.

Είναι γνωστό εξάλλου, ότι στην ανάβαση Pikes Peak, όπου υπάρχει μεγάλο υψόμετρο και χαμηλή πυκνότητα αέρα, η αεροδυναμική είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό όποιου αυτοκινήτου κυνηγάει χρόνους.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι η Ford έχει εμπειρία από Pikes Peak, αφού το 2023 συμμετείχε με το ηλεκτρικό SuperVan, το οποίο πρόσφατα έσπασε ρεκόρ στο βουνό Panorama της Αυστραλίας. Στόχος της Ford, είναι να βελτιώσει τα 8:47,682 που σημείωσε το SuperVan στην ανάβαση πέρυσι, συν ό,τι άλλη δοκιμή μπορεί να θέλει να κάνει.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ισχύς του F-150 Lightning, αλλά μόνο ότι θα είναι το αυτοκίνητο #150. Οι κατατακτήριες δοκιμές του Pikes Peak 2024 έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 18-20 Ιουνίου.