Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα προχωρήσει η νέα γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα προχωρήσει η νέα γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

ΝΕΑ

Πώς θα προχωρήσει η νέα γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

ΝΕΑ

Επί τάπητος οι βασικοί στόχοι του Υπουργείου, για το νέο κόμβο και την ανακατασκευή της γέφυρας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα, επισημαίνεται πως η έναρξη και η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Α/Κ Βαρυμπόμπης είναι στον άμεσο σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου.

Αυτές θα είναι δυνατό να ξεκινήσουν μετά την υλοποίηση των πρόδρομων ενεργειών – εργασιών που απαιτούνται, όπως η ενημέρωση των τοπικών Αρχών και των κατοίκων, η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για την κυκλοφορία των οχημάτων κατά την κατασκευή της νέας γέφυρας κλπ.

Βασικός στόχος είναι η μικρότερη δυνατή όχληση των τοπικών κοινωνιών και των χρηστών των οδικών τμημάτων που θα επηρεαστούν από το έργο.

Advertisement
Advertisement

Η γέφυρα, η οποία παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, έχει μπει σε διαδικασία κατεδάφισης και ανακατασκευής από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Απομένει, βεβαίως, να γίνει η σχετική χρηματοδότηση του έργου, για να ξεκινήσουν οι εργασίες από τη Νέα Οδό.

Σε ό,τι αφορά στα διόδια σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Σχηματάρι, έχει δοθεί μια ακόμα παράταση στην έναρξη λειτουργίας τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 και όπως όλα δείχνουν οι παρατάσεις αυτές θα συνεχιστούν, καθώς δεν διαφαίνεται πρόθεση του υπουργείου ν’ αλλάξει αυτό το καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα απίστευτο έργο γίνεται στην Λευκάδα
Πότε θα ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα του Ε65;
Το 2024 ορόσημο για 10 μεγάλα έργα