Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι συμβαίνει με τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι συμβαίνει με τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

ΝΕΑ

Τι συμβαίνει με τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

ΝΕΑ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει καταγράψει δομικά ζητήματα και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η δομική κατάσταση της Γέφυρας Βαρυμπόμπης και τα νέα διόδια στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τις πρώτες 100 ημέρες του έργου της.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των διοδίων στη Βαρυμπόμπη, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να συζητηθεί με τη νέα δημοτική αρχή.

Για την κατάσταση της γέφυρας, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, είπε «πως είναι μία γερασμένη υποδομή και μάλιστα μετά από σχετικές μελέτες, έχουν καταγραφεί δομικά ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία της γέφυρας».

Advertisement
Advertisement

Όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, η γέφυρα της Βαρυμπόμπης δεν είναι μια υποδομή επικίνδυνη, ωστόσο πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, καθώς βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα στα όσα απαιτούνται και να δοθεί οριστική λύση.

Σημειώνεται πως η σύμβαση παραχώρησης της εταιρείας Νέα Οδός, η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, λήγει το 2038 και έως τότε και για κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο, εν προκειμένω το Υπουργείο, καταβάλει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ετησίως στην παραχωρησιούχο εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα όσα προέβλεπε η σύμβαση για την ύπαρξη σταθμών διοδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εργοτάξιο γίνεται πάλι η Αττική
AI: Ιδού ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα
Του έριξαν πρόστιμο γιατί έτρεχε με 696 χιλιόμετρα με Astra