Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Το Bronco και τα  σοκαριστικά στοιχεία της δολοφονίας που «τρέλανε» την Αμερική

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Bronco και τα σοκαριστικά στοιχεία της δολοφονίας που «τρέλανε» την Αμερική

MIRROR

Το Bronco και τα σοκαριστικά στοιχεία της δολοφονίας που «τρέλανε» την Αμερική

MIRROR

Το σκυλί της Νικόλ, τα παιδιά, το σημείωμα αυτοκτονίας, τα delivery και ο χυμός μετά την καταδίωξη, η τρελή τηλεθέαση και πως χάθηκαν 480.000.000 δολάρια στη βαριά βιομηχανία τη μέρα της απόφασης.

Advertisement
Advertisement

Το σκυλί δεν σταμάταγε να γαυγίζει εκείνο το ζεστό βράδυ που το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουνίου του 1994 και το Λος Άντζελες «έβραζε» καθώς η νύχτα έπεφτε.

Οι γείτονες της Νικόλ Μπράουν πρώην συζύγου του Ο. Τζ. Σίμπσον στο Μπρέντγουντ, που ήξεραν ότι ήταν ένα ήσυχο ζώο, ανησύχησαν όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα και το σκυλί εξακολουθούσε να γαυγίζει.

Όταν κάλεσαν  την αστυνομία, άρχισε χωρίς να το ξέρουν η πιο διάσημη και σοκαριστική ίσως υπόθεση δολοφονίας που προκάλεσε φρενίτιδα στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Οι αστυνομικοί βρίσκουν την Μπράουν και τον φίλο της Ρον Γκόλντμαν μέσα σε μια λίμνη αίματος και η αναζήτηση για τον δολοφόνο τους ξεκινάει άμεσα.

Βασικός ύποπτος χρίζεται ο πολύς Ο. Τζ. Σίμπσον, ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από την ζωή, ένας χαρισματικός αθλητής του NFL που παράλληλα έκανε καριέρα στην τηλεόραση και την μεγάλη οθόνη.

Αυτά που ακολούθησαν, ειδικά η καταδίωξη του Ford Bronco που οδηγούσε ο Σίμπσον άφησαν άφωνη μια ολόκληρη χώρα, ενώ  χρόνια μετά κάποια γεγονότα της ματωμένης αυτής ιστορίας σοκάρουν ακόμη.

Advertisement

Τα παιδιά, το φιλί και το σημείωμα αυτοκτονίας

Παρά τη φριχτή δολοφονία αφού τα θύματα δέχτηκαν πολλές μαχαιριές -ειδικά η Μπράουν ήταν κυριολεκτικά χωρίς λαιμό σύμφωνα με τις φωτογραφίες που είδαν οι ερευνητές- τα δύο μικρά παιδιά της που κοιμόντουσαν στο δωμάτιο τους, δεν άκουσαν τίποτε και το κυριότερο δεν ξύπνησαν για να έρθουν αντιμέτωπα με το αποτρόπαιο θέαμα.

Advertisement

Τις επόμενες μέρες οι έρευνες οδηγούν στον Ο. Τζ. Σίμπσον που δηλώνει ότι θα παρουσιαστεί μόνος του στις αρχές, κάτι που τελικά θα γίνει με κινηματογραφικό τρόπο. Πριν όμως και σύμφωνα με αμφιλεγόμενες απόψεις και δημοσιεύματα της εποχής ο πρώην πρωταθλητής του NFL και σταρ του κινηματογράφου, τόλμησε να πάει στην κηδεία της πρώην συζύγου του μέσα σε ένα χαμό, η οποία κηδεύτηκε με ανοιχτό φέρετρο.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες στις οποίες συμπεριλήφθηκε και αυτή της  πεθεράς του ο Σίμπσον φέρεται να έσκυψε και να φίλησε την Νικόλ στα χείλη ψελλίζοντας αμέσως μετά μια λέξη: «Συγνώμη».

Λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η καταδίωξη χαμηλής ταχύτητας, που έμεινε στη ιστορία με το Ford Bronco του πρώην πρωταθλητή. O Ο. Τζ. φέρεται να έγραψε ένα σημείωμα αυτοκτονίας ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι που άκουσαν τον δικηγόρο και φίλο του Ρόμπερτ Καρντάσιαν να το διαβάζει.

Advertisement

Ανάμεσα σε άλλα ο σταρ έγραφε: «Γιατί κατάντησα έτσι; Δεν μπορώ να συνεχίσω. Ανεξάρτητα του τι θα γίνει ο κόσμος θα κοιτάει και θα δείχνει.

Δεν μπορώ να το αντέξω αυτό και δεν μπορώ να υποβάλλω τα παιδιά μου σε αυτό το μαρτύριο. Έτσι (υπονοώντας την αυτοκτονία) θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωής τους».

Ο Σίμπσον εξαφανίστηκε αμέσως μετά την ανάγνωση του σημειώματος και έτσι είχαμε την περίφημη καταδίωξη του Ford Bronco που οδηγούσε από είκοσι περιπολικά και ελικόπτερα.

Οι αστυνομικοί που τον καλούσαν στο κινητό του τον άκουγαν να λέει «θέλω μόνο να πάω με την Νικόλ» και ακατάληπτες φράσεις και λέξεις που δεν έβγαζαν νόημα.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε

Η καταδίωξη χαμηλής ταχύτητας έληξε με τον Σίμπσον να παρκάρει το αυτοκίνητό του στην είσοδο της κατοικίας του στο Μπρέντγουντ, ζητώντας από τους αστυνομικούς την άδεια να μιλήσει στην μητέρα του και να πιει ένα χυμό πορτοκάλι.

Του την έδωσαν ενώ στην έρευνα που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο του Σίμπσον βρήκαν μια τσάντα γεμάτη μετρητά, ένα όπλο, διαβατήριο και ψεύτικα μουστάκια!

Η καταδίωξη που μεταδόθηκε σε όλη την Αμερική ζωντανά «νέκρωσε» την χώρα, αφού την παρακολούθησαν πάνω από ενενήντα πέντε εκατομμύρια (95.000.000) τηλεθεατές.

Το ίδιο εντυπωσιακές ήταν και οι παραγγελίες φαγητού, αφού όπως έγινε γνωστό οι παραγγελίες για πίτσα στην αλυσίδα Domino’s άγγιξαν τον αριθμό του τελικού στο Super Bowl.

Την ημέρα της ετυμηγορίας δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι σε ολόκληρη την Αμερική ο κόσμος είχε καρφωθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ήταν 3 Οκτωβρίου 1995 και πάνω από εκατό εκατομμύρια τηλεθεατές έβλεπαν με κομμένη ανάσα τη διαδικασία, χωρίς να σηκωθούν να φτιάξουν ένα τσάι ή να γεμίσουν την κούπα τους με φρέσκο καφέ.

Η κατανάλωση νερού έπεσε κατακόρυφα όπως και η δουλειά στα εργοστάσια, αφού υπολογίστηκε ότι χάθηκαν τετρακόσια ογδόντα εκατομμύρια δολάρια (480.000.000) στη γραμμή παραγωγής μεγάλων βιομηχανιών και εργοστασίων.

Οι εργάτες σε όλη τη χώρα έκαναν ένα ταυτόχρονο μεγάλο διάλειμμα περιμένοντας να δουν τον Ο. Τζ. Σίμπσον με χειροπέδες να οδηγείται στην φυλακή.

Αντ’ αυτού άκουσαν σοκαρισμένοι την απόφαση: «Αθώος».