Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Giath: Το πιο αποτελεσματικό περιπολικό του πλανήτη (+vid)

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Giath: Το πιο αποτελεσματικό περιπολικό του πλανήτη (+vid)

ΝΕΑ

Giath: Το πιο αποτελεσματικό περιπολικό του πλανήτη (+vid)

ΝΕΑ

Η αστυνομία του Ντουμπάι είναι μια σταθερή πηγή “εξωγήινων” οχημάτων δράσης. Από τη Bugatti Veyron έως το Hoverbike S3 του 2019, το γκαράζ τους έχει πάντα ότι ένας ενθουσιώδης θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί να οδηγήσει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Παρά ταύτα, η αστυνομική υπηρεσία με το πιο εκλεκτικό μείγμα τροχών στον κόσμο εξακολουθεί να καταφέρνει να μας εκπλήξει. Η τελευταία προσθήκη στο στόλο είναι το Giath, ένα όχημα εξοπλισμένο με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως η αναγνώριση προσώπου, μεταξύ άλλων.

Η υπηρεσία επιβολής του νόμου του Ντουμπάι περιγράφει το Giath ως “ένα από τα πιο εξελιγμένα αστυνομικά οχήματα στον κόσμο”. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει την πόλη ασφαλή. Για παράδειγμα, το Giath μπορεί να αναγνωρίσει τα οχήματα που παρακολουθεί η αστυνομία του Ντουμπάι. Υιοθετεί επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα επικοινωνίας που συνδέεται απευθείας με το Command Operations Room.

Advertisement
Advertisement

Το ταμπλό είναι γεμάτο οθόνες αφής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του συνοδηγού. Αυτό επιτρέπει σε έναν αξιωματικό να επικεντρώνεται στην οδήγηση, ενώ ο άλλος λειτουργεί τα ενσωματωμένα συστήματα. Υπάρχουν λίγα στοιχεία για το όχημα, αλλά γνωρίζουμε ότι το 4×4 περιπολικό κατασκευάζεται από την W Motors, κατασκευαστή του Lykan Hypersport. Η Safe City Group, μια εταιρία ασφάλειας υπολογιστών που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι, αποτελεί τον προμηθευτή των εξελιγμένων ενσωματωμένων συστημάτων.

Το μεγάλο SUV σίγουρα δείχνει εκφοβιστικό με πόρτες οι οποίες ανοίγουν ανάποδα – μια ασυνήθιστη επιλογή για όχημα της αστυνομίας. Το εσωτερικό προσφέρει δύο ξεκάθαρες ενδείξεις. Ο τεράστιος επιλογέας κιβωτίου ταχυτήτων που τοποθετείται στην κολόνα του τιμονιού όπως και το ίδιο το τιμόνι προέρχονται προφανώς από το Chevrolet Tahoe/Suburban. Αυτό, μαζί με το γενναιόδωρο μήκος του αλλά και τον τεράστιο χώρο αποσκευών, υποδηλώνουν πως το Giath μπορεί να βασίζεται στο Suburban.

Advertisement