Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας Sprint: Νικητής ο Μαρτίν στο «crash fest» της Χερέθ

Ελλάδα 23:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Ισπανίας Sprint: Νικητής ο Μαρτίν στο «crash fest» της Χερέθ

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας Sprint: Νικητής ο Μαρτίν στο «crash fest» της Χερέθ

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα Sprint ο οποίος στιγματίστηκε από αμέτρητες πτώσεις και εγκαταλείψεις.

Advertisement
Advertisement

Φεστιβάλ ατυχημάτων θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αγώνα Sprint στη Χερέθ για το MotoGP. Ο Χόρχε Μαρτίν μπορεί να ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα και να αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 29 βαθμούς από το δεύτερο, ωστόσο πίσω του (και μπροστά του) γινόταν πάρτι πτώσεων.

Η αρχή έγινε με το ατύχημα του Πέκο Μπανάια ο οποίος στον 4ο γύρο έγινε σάντουιτς ανάμεσα στους Μπεζέκι και Μπίντερ πέφτοντας τελικά και εγκαταλείποντας. Στους τελευταίους έξι γύρους η κατάσταση είχε ηρεμήσει με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι πρώτος και να οδεύει προς τη νίκη.

Ο Ισπανός ωστόσο έκανε ένα μικρό λάθος που ήταν αρκετό να τον ρίξει στην άσφαλτο και να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη. Ο Μάρκεθ συνέχισε τον αγώνα και τελικά τερμάτισε στην 7η θέση έχοντας μάλιστα και μια ποινή όταν προσπάθησε άτσαλα να περάσει τον πρώην teammate του Ζοάν Μιρ.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν την πτώση του Μάρκεθ, στη μάχη για την 3η θέση είχαμε ένα πολύ ασυνήθιστο συμβάν. Στην ίδια στροφή (στροφή 5), την ίδια στιγμή οι Μπίντερ, Μπεζέκι και Μπαστιανίνι έπεσαν μαζί, απόλυτα συγχρονισμένοι. Λίγο αργότερα, πτώση είχε ο Μάβερικ Βινιάλες που είχε αναρριχηθεί στην 3η θέση, ενώ τα τρία Honda των Μαρίνι, Μπράντλ και Ζάρκο επίσης έπεσαν στον τελευταίο γύρο.

Στη δεύτερη θέση κατάφερε να επιβιώσει ο rookie Πέδρο Ακόστα με την GasGas Red Bull Tech3, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha. Ο Γάλλος μάλιστα ξεκίνησε τον αγώνα από την 23η θέση και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, κάτι που μάλλον δεν έχει ξανασυμβεί. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Ντάνι Πεντρόζα, ενώ οι Μορμπιντέλι και Ραούλ Φερνάντεζ έκλεισαν την εξάδα.

Τρελός Αγώνας Sprint που αποδεικνύει αυτό που πάντα έλεγε ο Νίκι Χέιντεν – «Γι’ αυτό ξεκινάμε κάθε Κυριακή τον αγώνα, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Advertisement

Αποτελέσματα Sprint