Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κρίση ταυτότητας για αυτό το αυτοκίνητο

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρίση ταυτότητας για αυτό το αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Κρίση ταυτότητας για αυτό το αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η εταιρεία προσπαθεί να διατηρήσει την ιστορία της ως η κορυφαία και πολυτελέστερη αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Hongqi θα μπορούσε να παραλληλιστεί σαν η Rolls-Royce της κινεζικής Αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ίδρυσή της στα τέλη της δεκαετίας του 1950 είχε μόνο έναν σκοπό: Να κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα θα οποία θα χρησιμοποιούνταν μόνο από τους αξιωματούχους και τα μέλη του καθεστώτος. Φυσικά, αυτά θα ήταν όσο πιο πολυτελή γινόταν, σε κάθε εποχή.

Η ταυτότητα των μοντέλων της φαίνεται να διατηρείται και στις ημέρες μας. Όμως τώρα, η κινεζική κρατική εταιρεία έχει στόχο και την εμπορική επιχειρηματική δράση και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων της.

Η Hongqi –ουσιαστικά, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας– δημοσίευσε φωτογραφίες του L1, του νέου μοντέλου της το οποίο θα παρουσιαστεί στο Πεκίνο, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της κινεζικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια λιμουζίνα η οποία στο αμάξωμά της έχει σχεδιαστικά στοιχειά από… Rolls-Royce, από Cadillac, ακόμη και από το Ford Scorpio.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε, στο εμπρός μέρας διακρίνεται η ογκώδης μάσκα με τη χρωμιωμένη γρίλια και το πλαίσιο που την περιβάλλει, παραπέμποντας στη βρετανική υπερπολυτελή εταιρεία.

Τα εκεί φώτα θυμίζουν αυτά του Ford, ενώ τα πίσω αντίστοιχα από μοντέλα της Cadillac. Ως γνωστόν, οι Κινέζοι δεν έχουν πρόβλημα να αντιγράφουν τα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι το νέο Hongqi L1 είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις μοντέλο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας το μήκος του φτάνει τα 5.353 χλστμ., το πλάτος του τα 1.998 χλστμ. και το ύψος του τα 1.511 χλστμ. Το μεταξόνιό του ξεπερνά τα 3,2 μέτρα, καθώς φτάνει τα 3.260 χλστμ.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το καινούργιο L1 θα έχουν σύστημα υβριδικής διάταξης. Αυτοί θα είναι είτε ένας τρίλιτρος V6 μέγιστης ισχύος 394 ίππων είτε ένας τετράλιτρος V8 μέγιστης ισχύος 490 ίππων αντίστοιχα.