Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Δίαιτα» για τα μοντέλα της Nissan

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Δίαιτα» για τα μοντέλα της Nissan

ΝΕΑ

«Δίαιτα» για τα μοντέλα της Nissan

ΝΕΑ

Το 2016 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την έναρξη ενός φιλόδοξου πλάνου από πλευράς Nissan, που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους για την γκάμα των επιβατικών οχημάτων της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται «Lightweighting Programme» και αφορά στη χρήση πρωτοποριακής δομής από πρωτότυπα υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν για το πάτωμα των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

Η ιαπωνική μάρκα συνεργάζεται στενά με αλυσίδα εφοδιασμού από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντλήσει τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που χρησιμοποιούνται σε διαστημικά ταξίδια.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το «Lightweighting Programme», η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματά της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90kg και 40kg, στα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα.

x-trail-2014-a640

Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί της Nissan κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται (λόγω βάρους) η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα.