Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Η πανίσχυρη Ελληνική φρεγάτα

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πανίσχυρη Ελληνική φρεγάτα

MIRROR

Η πανίσχυρη Ελληνική φρεγάτα

MIRROR

Ιδιαίτερα αποτελεσματική δύναμη η φρεγάτα Υδρα η οποία επιχειρεί στον Κόλπο του Άντεν κοντά στην Υεμένη.

Advertisement
Advertisement

Πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων drone έριξε τα ξημερώματα η φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση Ασπίδες στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη ενώ η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Η ΥΔΡΑ

Η Ελληνική Φρεγάτα «Υδρα» αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της ναυτικής δύναμης της Ελλάδας, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην εθνική άμυνα και στην προάσπιση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Ένα από τα καμάρια του Πολεμικού μας Ναυτικού, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και αποτελεί την ελληνική συνεισφορά στην EUNAVFOR ASPIDES, στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας, για την διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, που διαταράσσεται από τις επιθέσεις των Χούτι.

Advertisement

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Μήκος: Η φρεγάτα έχει συνολικό μήκος περίπου 117 μέτρα.
Πλάτος: Το πλάτος της είναι περίπου 14,8 μέτρα.
Εκτόπισμα: Το πλήρες εκτόπισμα της φρεγάτας φτάνει τις 3.200 τόνους.
Προώθηση: Εξοπλισμένη με 2 ατμοτουρμπίνες και 2 δίζυγα diesel γεννήτριες, προσφέρει τη δυνατότητα για υψηλές ταχύτητες και μεγάλη αυτονομία.
Ταχύτητα: Μέγιστη ταχύτητα περί τους 31 κόμβους.
Αυτονομία: Έχει την ικανότητα να παραμένει σε επιχειρήσεις για περισσότερες από 4.500 ναυτικά μίλια χωρίς ανεφοδιασμό.

Δυνατότητες:
Εξοπλισμός: Η φρεγάτα “Υδρα” φέρει εξελιγμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος, πυροβόλων, τορπιλών και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου για αντιμετώπιση αεροπορικών, επιφανειακών και υποβρύχιων απειλών.
Αντιαεροπορική Άμυνα: Διαθέτει ικανότητες για την προστασία από αεροπορικές επιθέσεις με τη χρήση προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.
Αντιπλοϊκός Πόλεμος: Εξοπλισμένη με ισχυρά πυροβόλα και πυραύλους, η “Υδρα” μπορεί να αντιμετωπίσει εχθρικά πλοία.
Αντιυποβρυχιακός Πόλεμος: Διαθέτει εξοπλισμό και αισθητήρες για την ανίχνευση και καταστροφή υποβρυχίων.
Ηλεκτρονικός Πόλεμος: Είναι εξοπλισμένη με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών απειλών και την προστασία από εχθρικές ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Advertisement

Λοιπά Χαρακτηριστικά:
Η φρεγάτα “Υδρα” έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ποικίλες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων περιπολιών, αναγνώρισης, επιτήρησης και διάσωσης, προσφέροντας πολυεπίπεδη ασφάλεια στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Πλήρωμα: Φιλοξενεί ένα πλήρωμα περίπου 200 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών, εκπαιδευμένων να εκτελούν υψηλού επιπέδου επιχειρήσεις.
Διεθνείς Αποστολές: Η φρεγάτα “Υδρα” έχει συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές και ασκήσεις, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και συνεισφέροντας στην περιφερειακή ασφάλεια.

Η φρεγάτα “Υδρα” αποτελεί ένα πρότυπο τεχνολογικής προόδου και στρατηγικής ικανότητας για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εθνική άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδας στη Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Advertisement