Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Δεν χάθηκε τίποτα

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Δεν χάθηκε τίποτα

FORMULA 1

Alonso: Δεν χάθηκε τίποτα

FORMULA 1

Ο Ισπανός πιλότος μπορεί να διένυσε χιλιάδες μίλια με το αεροπλάνο για να οδηγήσει τελικά μόλις 6km στον τελευταίο αγώνα στη Μαλαισία αλλά αυτό όπως τουλάχιστον δείχνουν τα λεγόμενά του δεν είναι ικανό να χαλάσει την ψυχολογία του. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ο Αλόνσο κατάφερε να κερδίσει στη Σεπάνγκ σ’ έναν επεισοδιακό αγώνα, μια νίκη που πέρα από την ικανότητα είχε και την εύνοια της τύχης. Φέτος η τυφλή θεά του γύρισε την πλάτη, σα να ήθελε να ισορροπήσει για πέρυσι. Ο Ισπανός που εκκινούσε 3ος ακούμπησε την εμπρός αεροτομή πάνω στο μονοθέσιο Φέτελ στη 2η στροφή με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τα στηρίγματά της.

Από τη Ferrari ρίσκαραν λέγοντας στον Ισπανό να συνεχίσει ελπίζοντας πως η αεροτομή θα άντεχε μέχρι τον 5ο – 6ο γύρο όπου υπολόγιζαν ν’ αλλάξουν τα ενδιάμεσα ελαστικά με στεγνά αλλά δεν τους βγήκε. Η αεροτομή έσπασε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και ο Αλόνσο βρέθηκε εκτός αγώνα.

Με κρύο μυαλό και αφού επέστρεψε στην Ευρώπη ο Ισπανός πρωταθλητής μιλώντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και με φόντο την υστέρηση 22 βαθμών από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσδοκώ στους επόμενους αγώνες σε κανονικές συνθήκες ώστε να μπορέσω να πάρω κάποιους βαθμούς και να φτάσω στην Ισπανία με περισσότερους από τους 43 που είχα εκεί πέρυσι τέτοια εποχή. Δεν εντυπωσιάστηκα από τις Red Bull στη Μαλαισία είχαν προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών και οι Mercedes ήταν σε απόσταση βολής ως το τέλος. Πιστεύω πως το βάθρο ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Οι δυο πρώτοι αγώνες ήταν εντελώς απρόβλεπτοι ακόμη δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ισορροπίες δυνάμεων. Ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε ακόμη καθώς και την δυναμική των άλλων».

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari ειδικά για την Κίνα έχει προγραμματίσει μια σημαντική αναβάθμιση του αεροδυναμικού πακέτου της F138.
[nggallery id=1890]