Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ριζοσπαστικής σχεδίασης νέο Mazda 3

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ριζοσπαστικής σχεδίασης νέο Mazda 3

ΝΕΑ

To ριζοσπαστικής σχεδίασης νέο Mazda 3

ΝΕΑ

Η πρόσφατη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Mazda, το γνωστό μας «3», βρίσκεται στην αγορά από το 2014, είτε σε hatchback, είτε σε sedan έκδοση. Όλα δείχνουν πως ο αντικαταστάτης του βρίσκεται σύντομα προ των πυλών, πιθανότατα πριν το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, σύμφωνα με διάφορες πηγές θα βασίζεται αισθητικά στο πρωτότυπο Kai, που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο, έχοντας έναν άκρως ελκυστικό σχεδιασμό, κυρίως από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο έγκειται στο γεγονός ότι το νέο Mazda 3 θα είναι κατασκευασμένο επάνω στη νέα αρχιτεκτονική SkyActiv Vehicle Architecture, ενώ θα τροφοδοτείται από τη νέα γενιά SkyActiv-X θερμικών κινητήρων βενζίνης.

mazda-kai-concept (2)-chariatis-530

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη γενιά κινητήρων βενζίνης ακολουθεί τις αρχές λειτουργίας ενός πετρελαιοκινητήρα, καταργώντας τη χρήση των μπουζί. Χάρη στην τεχνολογία Homogenous Charge Compression Ignition (HCCI), ο SkyActiv-Χ κινητήρας της Mazda, με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και 190 ίππων, θα προσφέρει καλύτερη απόκριση και ομαλότερη κατανομή της ροπής στο εύρος λειτουργίας του, ενώ θα καταναλώνει έως και 30% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με έναν αντίστοιχο συμβατικό. Επίσης, θα προσφέρεται και σε πιο μικρές εκδόσεις, SkyActiv-G και SkyActiv-D.

Advertisement

Το νέο Mazda 3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

mazda-kai-concept (1)-chariatis-640

Advertisement