Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες εκδόσεις για την Mercedes-AMG GT

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες εκδόσεις για την Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Νέες εκδόσεις για την Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη γενιά της κορυφαίας AMG GT, η οποία αποκτά μεταξύ άλλων και συλλεκτική έκδοση. Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-AMG GT C προέρχεται από την αντίστοιχη έκδοση που είδαμε πριν λίγο διάστημα στην Mercedes-AMG GT Roadster και τοποθετείται στη γκάμα μετά τις AMG GT και AMG GT S, αλλά και πριν από την κορυφαία Mercedes-AMG GT R. Για την κίνησή της, η νέα AMG GT C διαθέτει τον 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα της Mercedes-AMG με ισχύ 557 ίππων και ροπή 680 Nm, που της χαρίζει άκρως εκρηκτικές επιδόσεις (π.χ. 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 317 χλμ./ώρα).

Επιπλέον των παραπάνω η νέα Mercedes-AMG GT C διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς, πλατύτερο πίσω μετατρόχιο από την κορυφαία AMG GT R, σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, αλλά και ενεργά αμορτισέρ. Η Mercedes έχει δημιουργήσει επίσης και την επετειακή έκδοση AMG GT C Edition 50 για τα 50 χρόνια του αγωνιστικού της τμήματος AMG, η οποία ξεχωρίζει με το ειδικό γκρι εξωτερικό της χρώμα, τις νέες επενδύσεις στην γρίλια της μάσκας, τους μαύρους τροχούς, αλλά και το εσωτερικό σε μαύρο και ασημί, με ακριβό Nappa δέρμα για τα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την AMG GT C, η Mercedes ανανέωσε όλη τη γκάμα της AMG GT προσφέροντάς της μια νέα γρίλια της μάσκας με στοιχεία που έρχονται από την αγωνιστική GT3, αλλά και αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με τις ενεργές εισαγωγές Airpanel, που κλείνουν όταν δεν απαιτείται η χρήση τους για βελτίωση της αεροδυναμικής. Αναβάθμιση έχουμε και στην ισχύ του 4λιτρου V8 biturbo κινητήρα στις Mercedes-AMG GT και AMG GT S, με 476 άλογα για την πρώτη (+14 ίπποι) και 522 για τη δεύτερη (+12 άλογα). Αυξημένη είναι και ροπή, η οποία αγγίζει πλέον τα 630 και 670 Nm αντίστοιχα (+30 και +20 Nm).