Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό των 1.000 ίππων

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Μια νέα εταιρεία κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η Lucid παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο, με ισχύ 1.000 ίππων και 0-100 σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Τελικά, η Tesla βρήκε τον «μάστορά» της, καθώς μια νέα εταιρεία έρχεται στο προσκήνιο, στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Lucid Motors (αρχικά λεγόταν Αtieva)  διοικείται από τον πρώην πρόεδρο της Tesla, τον Peter Rawlinson, και μόλις κατασκεύασε το μοντέλο που μπαίνει απέναντι στο Model S.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Lucid Air διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω) με συνολική απόδοση στα 1.000 άλογα. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 600 χιλιόμετρα. Εξωτερικά το μοντέλο έχει ένα φουτουριστικό σχέδιο, με έντονα φουσκώματα και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επίσης, η σχεδίαση του εμπρόσθιου μέρους παραπέμπει σε supercar. Από την φωτογραφία διακρίνουμε ένα πολυτελές εσωτερικό, με 2+2 θέσεις και αρκετή τεχνολογία. Για παράδειγμα εντυπωσιάζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και η μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα που θυμίζει tablet.

H Lucid αναφέρει ότι το Air θα λανσαριστεί στην αγορά το 2018 και τα πρώτα 250 αυτοκίνητα θα πουληθούν με φουλ εξοπλισμό στην τιμή των 160.000 δολαρίων (για τις παραγγελίες η προκαταβολή ανέρχεται στα 25.000 δολάρια).

Advertisement