Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Οι περικοπές ξεκινούν από τη Γερμανία

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla: Οι περικοπές ξεκινούν από τη Γερμανία

ΝΕΑ

Tesla: Οι περικοπές ξεκινούν από τη Γερμανία

ΝΕΑ

Άσχημα μαντάτα για αρκετούς εργαζόμενους στο μοναδικό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla προχωρά σε περικοπές περίπου 400 θέσεων εργασίας στο γερμανικό εργοστάσιό της, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3% του εργατικού δυναμικού στην εν λόγω εγκατάσταση.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, από τότε που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε συνολικές περικοπές 14.000 θέσεων εργασίας (περίπου το 10% του δυναμικού της), ως μια «απάντηση» σε έναν εντεινόμενο πόλεμο τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα που πιέζει του κατασκευαστές να μειώσουν το κόστος.

«Η επί του παρόντος αποδυναμωμένη αγορά πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιουργεί προκλήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla υποστήριξε ότι διεξάγονται συνομιλίες με το συμβούλιο εργαζομένων του εργοστασίου και ότι ελπίζει να επιτευχθεί η μείωση των θέσεων εργασίας χωρίς αναγκαστικές απολύσεις.

Η Tesla κατασκευάζει το Model Y στο εργοστάσιο στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, τη μοναδική -επί του παρόντος- εγκατάστασή της στην Ευρώπη. Εκεί απασχολούνται περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι.

«Λυπάμαι πολύ για τις ανακοινωθείσες περικοπές θέσεων εργασίας στην Tesla στο Gruenheide. Ωστόσο, χαίρομαι που αυτό θα εφαρμοστεί με μια αίσθηση αναλογίας», δήλωσε ο Joerg Steinbach, υπουργός Οικονομίας του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου, όπου εδρεύει το εργοστάσιο.