Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model 3 Performance: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla Model 3 Performance: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Tesla Model 3 Performance: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Με συγκεκριμένες αναβαθμίσεις λογισμικού η Tesla έχει να παινεύεται ότι δημιούργησε το πιο διασκεδαστικό και σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το Model 3 Performance των 460 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Έξι χρόνια μετά τις πρώτες παραδόσεις του Model 3, οι πιο πρόσφατες κατασκευαστικές και μηχανολογικές δυνατότητες επέτρεψαν στην Tesla να προχωρήσει στην έκδοση Performance.

Η πιο πρόσφατη μονάδα κίνησης Performance ξεκλειδώνει έως 460 ίππους (510 για την αμερικανική αγορά) από δύο ηλεκτρομοτέρ με το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και να προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 262 χλμ/ώρα.

Αυτή η πρόσθετη ισχύς μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου 20’’ και νέα θερινά ελαστικά. Η αυτονομία φτάνει τα 528 χιλιόμετρα (WLTP) χάρη στην μπαταρία των 75 kWh.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία προσαρμόσιμης απόσβεσης, εντελώς νέα στο Model 3 Performance, ελέγχεται πλήρως μέσω του λογισμικού της Tesla και είναι ενσωματωμένη στο σύστημα ελέγχου Vehicle Dynamics Controller (VDC) της Tesla.

Η αυξημένη δομική ακαμψία, τα πιο σφιχτά ελατήρια και οι αντιστρεπτικές, όπως και άλλες βελτιώσεις στην ανάρτηση, παρέχουν ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη απόδοση και ανταπόκριση στους χειρισμούς του οδηγού.

Τα κατάλληλα για πίστα φρένα έρχονται πλέον ως στάνταρ εξοπλισμός μαζί με τα τακάκια υψηλής απόδοσης και παρέχουν πιο άμεση επιβράδυνση, ενώ έχουν και υψηλότερα θερμικά όρια και αντοχή. Το Model 3 Performance διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Advertisement

Η τελευταία γενιά Track Mode ενσωματώνει πλέον προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά σε ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο για την απόδοση που ανταποκρίνεται αμέσως στους χειρισμούς του οδηγού για μέγιστο έλεγχο.

Το Model 3 Performance διαθέτει επίσης ξεχωριστή σχεδίαση σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού.

Advertisement

Η νέα μάσκα και αλλαγές στο πίσω μέρος προσφέρουν ένα πιο επιθετικό στυλ, βέλτιστη αεροδυναμική και ενσωματωμένους αεραγωγούς ψύξης, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον πίσω διαχύτη και το σπόιλερ ινών άνθρακα (ανθρακονήματα) βελτιστοποιούν το κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, τα νέα σπορ καθίσματα διαθέτουν ενισχυμένο πλευρικό μαξιλάρι και πλευρική στήριξη, που παρέχουν βελτιωμένη πλευρική υποστήριξη σε στροφές και σε δυναμική οδήγηση. Μπορούν επίσης να θερμαίνονται και να αερίζονται. Η επένδυση από ίνες άνθρακα (ανθρακονήματα) με το μοτίβο ύφανσης από την Tesla, ξεχωρίζει το Performance στην γκάμα του Model 3.

Το Model 3 Performance ξεκινά από τις 55.990 € (ισχύει για την Ελλάδα). Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Μάιο.

Advertisement