Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes αποχαιρετά τη G-Class με τη νέα G65 Final Edition

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes αποχαιρετά τη G-Class με τη νέα G65 Final Edition

ΝΕΑ

Η Mercedes αποχαιρετά τη G-Class με τη νέα G65 Final Edition

ΝΕΑ

To 2018 και μετά από 40 ολόκληρα χρόνια η Mercedes θα αντικαταστήσει τη G-Class και έτσι, εν όψει αυτής της μεγάλης αλλαγής, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα, τελική έκδοση του αειθαλούς μοντέλου, βασισμένη στην κορυφαία AMG G65. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα έκδοση της G-Class χαρακτηριστικά ονομάζεται «Final Edition» και θα κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο σε 65 μονάδες για όλο τον κόσμο. Η τιμή της στη Γερμανία είναι πολύ υψηλή, αφού κάθε μια από τις Mercedes-AMG G65 Final Edition που θα κατασκευαστούν, κοστίζει 310.233 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα χαρακτηριστικά της, η Final Edition G-Class ξεχωρίζει με τις ματ «χάλκινες» επενδύσεις σε διάφορα σημεία του αμαξώματός της, όπως στο περίγραμμα της εμπρόσθιας γρίλιας, στην προστατευτική εμπρόσθια «ποδιά», τους καθρέπτες, αλλά και στις ειδικής σχεδίασης 21 ιντσών ζάντες.

Επιπλέον αυτών, η Mercedes έχει τοποθετήσει αυτοκόλλητα AMG Sport στο πλάι, ασημί δαγκάνες φρένων, ματ μαύρα σκαλοπάτια και απολήξεις εξάτμισης, αλλά και μαύρα πλαϊνά προστατευτικά.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό το μαύρο κυριαρχεί και πάλι, αφού σε αυτό το χρώμα έρχονται τα πανάκριβα designo nappa δέρματα που συνδυάζονται με χάλκινες ραφές, ενώ υπάρχουν επιπλέον και επενδύσεις σε διάφορα σημεία της κονσόλας, των εσωτερικών των θυρών κ.ο.κ. από ανθρακονήματα.

Die Mercedes-AMG G 65 Final Edition: Kraftvoll und kultiviert

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο πιο ισχυρός στη γκάμα, ο κορυφαίος 12κύλινδρος σε σχήμα V των 6,0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών τούρμπο αποδίδει 630 ίππους ισχύος και 1.000 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, παρέχοντας 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.