Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι λόγοι που η νέα Maserati Quattroporte πήρε αναβολή

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι λόγοι που η νέα Maserati Quattroporte πήρε αναβολή

ΝΕΑ

Οι λόγοι που η νέα Maserati Quattroporte πήρε αναβολή

ΝΕΑ

Επίσημα, η επόμενη γενιά του σπορ σεντάν της Maserati πάει τρία χρόνια πίσω. Τώρα, γνωστοποιήθηκαν και οι λόγοι αυτης της απόφασης από άνθρωπο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά της Maserati Quattroporte προοριζόταν να παρουσιαστεί το 2025, ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας. Όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες ότι θα τη δούμε το 2028, «για να μην πάρουν αχρείαστα ρίσκα ως προς την απόδοση», όπως είχε αναφέρει.

Οι νέες πληροφορίες σχετικά με το πρότζεκτ προέρχονται από ρεπορτάζ του Autocar που μίλησε με τον επικεφαλής μηχανικό των Quattroporte και Granturismo, Davide Danesin, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανό η νέα Quattroporte να υιοθετήσει την πλατφόρμα της Granturismo Folgore.

Το ιταλικό σεντάν ήταν να βασιστεί στην STLA Large. Ο Danesin ανέφερε ότι αυτό το σενάριο δεν έχει αποκλειστεί: «Δεν λέω πως δε θα βασιστεί στην STLA Large. Απλά πιστεύω ότι μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα βασιζόμενοι σε ό,τι ήδη έχουμε».

Advertisement
Advertisement

Για όσους μπορεί να μπέρδεψε, ο Danesin εννοούσε την πλατφόρμα της Granturismo Folgore. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να ταιριάξει στην Quattroporte και να της προσδώσει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: Ευκινησία και θέση οδήγησης, παρόμοια με αυτήν των σπορ αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα (δηλαδή χαμηλή θέση).

Αυτό θα σήμαινε ότι στην επόμενη γενιά της Maserati Quattroporte, τα μπροστινά καθίσματα θα τοποθετούνταν κοντά στην μπαταρία και όχι πάνω της, κάτι που θα έφερνε αμέσως τη θέση οδήγησης σε χαμηλότερο σημείο. Σημείωση, πως το ίδιο συμβαίνει με την Granturismo.

Το αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι δοκιμασμένο και μεταφράζεται σε ένα ελαφρύτερο και πιο ευκίνητο ηλεκτρικό όχημα.

Advertisement

Ο Danesin συνέχισε να πληροφορεί σχετικά με το πρότζεκτ, λέγοντας ότι η απόδοση της Quattroporte ήταν ανεπαρκής για το αποτέλεσμα που θέλουν να αποσπάσουν. Και το κύριο πρόβλημά της είναι η αυτονομία, διότι θέλουν να πετύχουν μία τιμή που θα ξεπερνάει τα 600 χιλιόμετρα.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της Maserati, ένας άλλος λόγος της καθυστέρησης της Quattroporte, ήταν το βάρος. «Τα μοντέρνα ηλεκτρικά γίνονται όλο και πιο βαριά. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτήν την τάση» τονίζει.

Advertisement

«Θέτοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βελτιστοποιήσουμε το πακέτο που έχουμε τώρα μπροστά μας. Συνεπώς, αναβάλλαμε την παρουσίαση» πρόσθεσε ο Davide Danesin.

Η αναβολή της Maserati Quattroporte σημαίνει ότι το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα είναι η MC20 Folgore, την οποία θα δούμε επίσημα το 2025.

Έπειτα, το 2027, θα καταφτάσει ένα πολυτελές SUV που θα αντικαταστήσει την Levante, μέχρι να φτάσουμε στο 2028 όπου θα δούμε την ηλεκτρική Quattroporte.

Advertisement