Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει i5 με κυψέλες καυσίμου

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW ετοιμάζει i5 με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει i5 με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Ποιος είπε πως στην γκάμα “i” της BMW δεν υπάρχει χώρος για μοντέλα με κυψέλες καυσίμου; Άλλωστε, ηλεκτρικά είναι και τα fuel cells.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Το ενδιαφέρον για τα fuel cells αναζωπυρώνεται για τα καλά με τα πρόσφατα μοντέλα που παρουσίασαν οι Honda και Toyota και στο παιχνίδι αναμένεται να μπει και η BMW. Πληροφορίες μας θέλουν το i5 να χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών υδρογόνου για την κίνηση του, με την διάταξη να προέρχεται από την Toyota. Άλλωστε, υπάρχει ήδη συνεργασία των δύο εταιριών που περιλαμβάνει την χρήση ντίζελ BMW κινητήρων για την Toyota, με την ιαπωνική εταιρία να παραχωρεί υβριδική και fuel cell τεχνολογία στους Γερμανούς.

Μάλιστα, η BMW χρειάζεται ένα όχημα fuel cell ώστε να δώσει την απάντηση στην αντίστοιχη έκδοση της Mercedes-Benz με την “υδρογονοκίνητη” εκδοχή της B-Class. Η Audi αναμένεται σε λίγες μέρες να παρουσιάσει στο Λος Άντζελες ένα πρωτότυπο επίσης “υδρογονοκίνητο” Α7. Γενικότερα, στα επόμενα χρόνια θα δούμε περισσότερα fuel cell αυτοκίνητα μπροστά στα δισεπίλυτα ζητήματα των ηλεκτρικών με μπαταρία (περιορισμένη αυτονομία, μεγάλος χρόνος φόρτισης). Βέβαια, το μέλλον των fuel cells θα εξαρτηθεί από το δίκτυο ανεφοδιασμού με υδρογόνο…

Advertisement
Advertisement