Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ οικονομίας επιχειρεί η Honda

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ οικονομίας επιχειρεί η Honda

ΝΕΑ

Ρεκόρ οικονομίας επιχειρεί η Honda

ΝΕΑ

Ταξίδι σε 24 χώρες-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ευρώπη, θα κάνει ένα Civic Tourer. Στόχος να διανύσει 13.614 km με όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση και να βοηθήσει τη Honda να μπει στο βιβλίο των Guinness World Records.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η απόπειρα έχει σημείο εκκίνησης την πόλη Άαλστ του Βελγίου, κοντά στις Βρυξέλλες, την 1η Ιουνίου. Δύο μέλη του ευρωπαϊκού κέντρου R&D της Honda θα ξεκινήσουν με το Civic Tourer το μακρύ ταξίδι. Το μικρομεσαίο station wagon φέρει τον 1.6 diesel 120 PS, τεχνολογίας i-DTEC. Θα κατευθυνθούν ανατολικά, προς Ολλανδία και Γερμανία, και ακολουθώντας τη φορά των δεικτών του ρολογιού θα διανύσουν την ηπειρωτική Ευρώπη. Ανάμεσα στις 24 χώρες είναι φυσικά και η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση του εγχειρήματος στις 25 Ιουνίου, με την άφιξη του Honda στις Βρυξέλλες. Προκειμένου το ρεκόρ να αναγνωριστεί από τον οργανισμό Guinness, το Civic Tourer 1.6 i-DTEC δεν επιτρέπεται να φέρει καμία τροποποίηση. Σε κάθε επίσκεψη σε βενζινάδικο το ντεπόζιτο καυσίμων θα πρέπει να γεμίζει πλήρως, ενώ δεν επιτρέπεται επίσης η αλλαγή κάποιου εκ των δύο ατόμων που θα επιβαίνουν.

Advertisement
Advertisement

Η επιβεβαίωση ότι το Civic Tourer επισκέφθηκε και τις 24 χώρες θα εξασφαλιστεί μέσω GPS, video, φωτογραφιών, ανεξάρτητων μαρτύρων, ενώ στο αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί και συσκευή εντοπισμού.