Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες

Men + Speed

Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες

Men + Speed

Η κουβέντα για το παρκάρισμα σε σχέση με τις γυναίκες έχει γίνει άπειρες φορές. Μία Έρευνα όμως μας αλλάξει λίγο τα δεδομένα και οι γυναίκες να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα δύο φύλα, οι γυναίκες φαίνεται να κερδίζουν στο…παρκάρισμα. Η νέα έρευνα καταρρίπτει τον μύθο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν και επισημαίνει ότι μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, παρότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Οι γυναίκες έρχονται πρώτες στην κατάταξη με συνολικό σκορ 13,4 στα 20 σε σχέση με τους άντρες που πέτυχαν 12,3.

Το όλο εγχείρημα βασίστηκε σε ένα πείραμα που έλαβε υπόψιν επτά σημαντικές συνιστώσες του τρόπου παρκαρίσματος. Ο Νιλ Μπίσον, εκπαιδευτής οδηγών, ο οποίος επινόησε το πείραμα, περιέγραψε τα αποτελέσματά του ως «θεαματικά».

«Από την εμπειρία μου οι άνδρες μάθαιναν πάντα καλύτερα και συνήθως είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα οδήγησης. Ωστόσο, είναι πιθανόν οι γυναίκες να συγκρατούν καλύτερα τις πληροφορίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν εξάλλου και τον μύθο που θέλει τους άνδρες να έχουν καλύτερη σχέση του χώρου από τις γυναίκες. Δείχνουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να σέβονται περισσότερο τις γυναίκες σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα. Τα δεδομένα δεν ψεύδονται».

Advertisement
Advertisement

Τη μελέτη εκπόνησε η εταιρία στάθμευσης αυτοκινήτων NCP, η οποία προσέλαβε ομάδα ερευνητών για να παρατηρήσουν 2.500 οδηγούς στους 700 χώρους στάθμευσής της στη Βρετανία για ένα διάστημα ενός μήνα. Η μελέτη βασίστηκε στην βιντεοσκόπηση οδηγών την ώρα που πάρκαραν σε εκατοντάδες χώρους στάθμευσης στη Βρετανία.

Τρία τέταρτα και πλέον των γυναικών διέπρεψαν στην αποκαλούμενη «προ στάθμευσης στάση», σε σχέση με το 50% των ανδρών. Το 39% των γυναικών οδηγών έφερναν στη σωστή θέση το όχημα στο στάδιο της όπισθεν, σε σχέση με το 28% των ανδρών.

Ωστόσο, η έρευνα συμπεραίνει ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα κάνοντας 16 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο να ολοκληρώσουν την μανούβρα σε σχέση με 21 δευτερόλεπτα για τις γυναίκες. Ο έξτρα χρόνος, όμως, επέτρεπε στο 52% των γυναικών να κεντράρουν στην θέση παρκαρίσματος, όταν στο κέντρο της θέσης πάρκαρε μόνο το 25% των ανδρών.

Advertisement

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι με τον μέσο οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητό του 1.004 φορές στη ζωή του, οι γυναίκες περνούν 12 μέρες από τη ζωή τους παρκάροντας σε σχέση με εννέα που είναι για τους άνδρες.