Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι φέρνουν την επανάσταση στο παρκάρισμα! (+video)

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι φέρνουν την επανάσταση στο παρκάρισμα! (+video)

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι φέρνουν την επανάσταση στο παρκάρισμα! (+video)

ΝΕΑ

Αν μέχρι τώρα το παρκάρισμα στην πόλη ήταν ο εφιάλτης σας μία ιδέα από τους Κινέζους φαίνεται ότι έρχεται να δώσει την απόλυτη λύση.

Advertisement
Advertisement

Το SUV YangWang U8 της BYD έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές του πέρα από τα παραδοσιακά ηλεκτρικά οχήματα.

Παρόλο που δεν είναι ένα καθαρό EV, καθώς χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 2,0 λίτρων ως range extender, το U8 ξεχωρίζει με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του, έναν για κάθε τροχό, που επιτρέπουν μοναδικούς ελιγμούς.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η “στροφή τύπου τανκ”, εμπνευσμένη από την ικανότητα των τετρακινητήριων ηλεκτρικών οχημάτων να περιστρέφονται στη θέση τους.

Advertisement
Advertisement

Το U8 παρουσίασε μια πρακτική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε ένα πρόσφατο βίντεο με παράλληλο παρκάρισμα σε στενούς χώρους.

Περιστρέφοντας αντίθετα τους πίσω τροχούς του, το SUV είχε την ευελιξία να γλιστράει με ευκολία σε μια θέση στάθμευσης, προσθέτοντας μία δυνατότητα που αλλάζει τα δεδομένα στην αστική οδήγηση.

Η ευελιξία του U8 δεν σταματά εδώ. Εμπνευσμένο από τους ισχυρισμούς του Ίλον Μασκ σχετικά με την ικανότητα του Cybertruck να επιπλέει, το U8 διαθέτει μια λειτουργία που κρατά το βαρύ SUV στην επιφάνεια για 30 λεπτά.

Advertisement

Ωστόσο, η πρακτικότητα ορισμένων χαρακτηριστικών, όπως η στροφή τύπου τανκ, έχει προκαλέσει συζητήσεις.

Ενώ μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο σε συγκεκριμένες καταστάσεις, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πιθανή φθορά των ελαστικών, των πίσω μονάδων κίνησης και των εξαρτημάτων της ανάρτησης.

Advertisement

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Rivian, επέλεξαν ακόμη και να αποκλείσουν τη λειτουργία στροφής τύπου τανκ, τονίζοντας τους περιορισμούς της, ειδικά σε εδάφη με υψηλή πρόσφυση.

Δείτε το video και αποφασίστε οι ίδιοι αν αυτό το «κόλπο» θα σας ήταν χρήσιμο για παρκάρισμα στα στενά της Αθήνας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα
Τρέμε Ευρώπη: Έρχονται 1.305 άλογα σε τιμή «χώμα»!
Αυτό το SUV δεν έχει θέμα με τις πλημμύρες