Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μάρκα προτιμούν οι πιο… έξυπνοι οδηγοί;

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μάρκα προτιμούν οι πιο… έξυπνοι οδηγοί;

ΝΕΑ

Ποια μάρκα προτιμούν οι πιο… έξυπνοι οδηγοί;

ΝΕΑ

Μπορεί να συγκριθεί ο δείκτης IQ, με την επιλογή του αυτοκινήτου; Έρευνα από τη Μεγάλη Βτεανία, υποστηρίζει πως «ναι».

Advertisement
Advertisement

Μια βρετανική ερευνητική πύλη, σε συνεργασία με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Censuswide, υπέβαλε 2.000 άτομα σε τεστ IQ και στη συνέχεια τους ρώτησε για τα αυτοκίνητά τους.

Εκτός από τη μάρκα του αυτοκινήτου, ζητήθηκε επίσης η εξατομίκευση του κινητήρα, του χρώματος και της πινακίδας κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα; Όποιος οδηγεί ένα πράσινο Land Rover με, εξατομικευμένη πινακίδα κυκλοφορίας, καταλήγει στον… πάτο της κλίμακας IQ!

Οι μέσες τιμές του δείκτη ευφυίας καθορίστηκαν, οι πελάτες της Land Rover προσγειώθηκαν στο 88,58. Η πρώτη θέση πηγαίνει στους οδηγούς της Skoda με 99. Η καλύτερη γερμανική premium εταιρεία στην κατάταξη είναι η MercedesBenz στην 8η θέση με 94,74.

Advertisement
Advertisement

Οι… petrolheads είναι οι πιο έξυπνοι

Όσον αφορά sτην κίνηση, οι οδηγοί βενζινοκινητήρων λέγεται ότι έχουν το υψηλότερο πηλίκο νοημοσύνης (94,35). Με φθίνουσα σειρά ανοδικά κινούνται τα υβριδικά (93,89), τα πετρελαιοκίνητα (92,91) και τα ηλεκτρικά (90,19).

Advertisement

Τα τρία πρώτα χρώματα είναι το λευκό (95,71), το γκρι (94,97) και το κόκκινο (94,88), ενώ η τελευταία θέση πηγαίνει στα πράσινα αυτοκίνητα με 88,43. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο απόλυτος αριθμός των πράσινων αυτοκινήτων είναι πιθανό να είναι σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν των γκρι αυτοκινήτων. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι πινακίδες κυκλοφορίας. Εδώ, οι ιδιοκτήτες οχημάτων με αυθαίρετες πινακίδες κατατάσσονται ελαφρώς υψηλότερα στη μέτρηση IQ, στο 94,15 από εκείνους που έχουν εξατομικευμένη πινακίδα (91,95).

Το πόσο έγκυρα είναι αυτά τα δεδομένα και εάν όντως υπάρχει σύνδεση μπορεί να αμφισβητηθεί. Ωστόσο, για ταξινόμηση: Σύμφωνα με τρέχουσες μελέτες, τα δύο τρίτα των ανθρώπων βρίσκονται σε εύρος IQ από 85 έως 115. Μόνο περίπου το 2,5% καταλήγουν κάτω από 70 ή πάνω από 130.

Advertisement

Από μια τιμή 144 μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας ιδιοφυΐα, τουλάχιστον αυτό λέει στην κλίμακα Stanford-Binet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 ACT DSG
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Skoda Superb
Skoda Kamiq: Αποκτήστε το τώρα με 19.900 ευρώ και 4 χρόνια εγγύηση