Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το νέο συμβόλαιο του Verstappen βοηθάει τον Ricciardo

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο συμβόλαιο του Verstappen βοηθάει τον Ricciardo

FORMULA 1

Το νέο συμβόλαιο του Verstappen βοηθάει τον Ricciardo

FORMULA 1

Για πολλούς η επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας της Red Bull Racing με τον Max Verstappen έως και το 2020, αποτελούσε ένδειξη προτίμησης σε σχέση με τον έτερο οδηγό της ομάδας, τον Daniel Ricciardo. Κι αυτό διότι το συμβόλαιο του Αυστραλού λήγει νωρίτερα (στο τέλος του 2018) αλλά με αυτόν ακόμα δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία. Ισχύει όμως αυτό;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ricciardo, στους «ταύρους» υπήρχε και υπάρχει ισότητα: «Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, είχαμε ισότητα στην ομάδα. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι έτσι γιατί δεν θέλω να βάλω στο μυαλό μου πράγματα που ενδεχομένως να μην υπάρχουν. Αντιλαμβάνομαι όμως πως αν καταφέρουν να τον κάνουν τον  νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορία, θα ήταν σημαντικό για τη Red Bull. Και το κατανοώ. Όμως αν πιστεύω πως θα τον βοηθήσουν αντί να βοηθήσουν εμένα; Όχι, δεν το πιστεύω. Ειδικά τώρα, που έχουμε να κερδίσουμε τίτλο από το 2013, θα ήταν εκστασιασμένοι άσχετα με το ποιος από τους δυο μας θα έπαιρνε πρωτάθλημα».

Έχει ενδιαφέρον η οπτική γωνία από την οποία ο Ricciardo προσεγγίζει την νέα συμφωνία του Ολλανδού με την Red Bull. Διότι όπως πολύ σωστά τονίζει, ισχυροποιεί τη δική του θέση στο μεταγραφικό παζάρι ενόψει 2019!

Advertisement
Advertisement

«Δεν πιστεύω πως αυτή η εξέλιξη με πλήγωσε με οποιοδήποτε τρόπο. Αντίθετα, νομίζω πως ισχυροποίησε τη θέση μου. Αν ο Max ήταν στο ραντάρ των Ferrari ή Mercedes, τότε πλέον αποτελεί έναν λιγότερο υποψήφιο για τις θέσεις αυτές. Και προφανώς η Red Bull έχει δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει να έχει και τους δυο μας στις τάξεις της. Σίγουρα λοιπόν δεν ήταν αρνητική εξέλιξη για εμένα και νομίζω πως πλέον μπορώ να έχω και περισσότερη υπομονή. Θα έχω και το χρονικό περιθώριο να δω πως θα εξελιχθεί το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, που θα βρισκόμαστε σε επίπεδα ανταγωνιστικότητας με τη Red Bull και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θα τραβήξω σκανδάλη ή θα κάνω κάτι βιαστικά. Θα ήταν πιο λογικό να πάρω το χρόνο μου», είπε ο 28χρονος από το Περθ.

ricciardo-baku17-b640tall

Ο Ricciardo βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας οδηγών, με 192 πόντους και μία νίκη στο ενεργητικό του (στο Αζερμπαϊτζάν). Παράλληλα έχει ανέβει άλλες οκτώ φορές στο βάθρο. Και θεωρείται περιζήτητος, με τη φημολογία σχετικά με μεταπήδηση στη Ferrari να είναι έντονη.