Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso-Honda: Ένας από τους δύο κοροϊδεύει!

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso-Honda: Ένας από τους δύο κοροϊδεύει!

FORMULA 1

Alonso-Honda: Ένας από τους δύο κοροϊδεύει!

FORMULA 1

Μπορεί ο Fernando Alonso να εγκατέλειψε από το Grand Prix Βελγίου λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Honda, όμως φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η πραγματική αιτία που πάρκαρε την MCL32 στα pit της McLaren!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Την ώρα εκείνη, η τηλεμετρία δεν εμφάνιζε καμία δυσλειτουργία ή αστοχία στην ιαπωνική υβριδική μηχανή αλλά προληπτικά, αποδέχθηκαν την αποχώρηση του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ακολούθησε έρευνα των τεχνικών της Honda που όμως δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα στην υβριδική μηχανή του Ισπανού!

Μάλιστα αυτό το συμπέρασμα μεταφέρθηκε και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ αν και η γνώμη του συντάκτη είναι πως από επικοινωνιακής πλευράς, αυτό ήταν ένα ακόμα αυτογκόλ. Γιατί ίσως να είναι προτιμότερο να αποδεχθείς πως απλά προέκυψε η δωδέκατη εγκατάλειψη σε ισάριθμα Grand Prix, παρά ουσιαστικά να παραδεχθείς πως ο οδηγός σου αποσύρεται επίτηδες και απροκάλυπτα.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένα σενάριο που ακουγόταν έντονα νωρίτερα στη σεζόν, ειδικά όταν σε Μπαχρέιν και Καναδά ο Alonso αποχωρούσε λίγο πριν το τέλος χωρίς προφανή αιτία. Πως δηλαδή, κάθε φορά που θα αποδεχόταν πως είχε χαθεί κάθε ελπίδα για βαθμούς, θα οδηγούσε τη McLaren του στα pit.

alonso-spa17-pirelli-b640

Έτσι στο Σπα, μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές όπου προκρίθηκε στο Q3, μετά την ακόμα καλύτερη εκκίνησή του που τον έφερε έβδομο, άρχισε η κατηφόρα. Ο οδηγός από το Οβιέδο έβλεπε τους αντιπάλους του να τον περνούν ένας-ένας, γύρο με το γύρο, όντας ανήμπορος να αμυνθεί λόγω της πολύ χαμηλότερης τελικής ταχύτητας του δικού του μονοθεσίου.

Advertisement

Ο εκνευρισμός του ήταν σαφής και εκφράστηκε μέσω χαρακτηριστικών team radiο. «Είναι ντροπιαστικό, πραγματικά ντροπιαστικό…», έλεγε προτού ζητήσει σιγή ασυρμάτου διότι όπως είπε, οι διαφορές σε χρόνους δεν είχαν σημασία μιας και για την ομάδα του αυτός ο αγώνας ήταν απλά σαν να κάνει δοκιμές. Η τελευταία επικοινωνία αφορούσε στις προβλέψεις για τον καιρό και αφού αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο βροχής στην καρδιά των Αρδεννών, ο Alonso αποχώρησε. Ή εγκατέλειψε. Ηθελημένα ή αναγκαστικά. Εμείς λέμε το πρώτο. Εσείς;