Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LF-SA ή αλλιώς το αυτοκίνητο πόλης της Lexus

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LF-SA ή αλλιώς το αυτοκίνητο πόλης της Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LF-SA ή αλλιώς το αυτοκίνητο πόλης της Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το 2014 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της Lexus, το sedan LS400 για την αγορά των ΗΠΑ. Με αφορμή αυτή την επέτειο ζητήθηκε από το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της μάρκας να δημιουργήσει ένα μίνι αυτοκίνητο με εσωτερικό 2+2 θέσεων. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το LF-SA Concept δεν είναι ένα συμβατικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά παρουσιάζει τις αναλογίες ενός crossover. Στο μυώδες αμάξωμα εντοπίζουμε αμέτρητες ακμές, τη μεγάλη μάσκα της Lexus και φουτουριστικά φωτιστικά σώματα. Την ίδια εικόνα συναντάμε και στο εσωτερικό, όπου οι πληροφορίες εμφανίζονται με head-up display στο παρμπρίζ. Οι πίσω θέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ούτε μικρά παιδιά.

Το πρωτότυπο της Lexus συνδυάζει την ευελιξία μέσα στην πόλη με την ελευθερία κίνησης στις εκδρομές του σαββατοκύριακου.Το μήκος του LF-SA είναι μόλις 3,4 m., το πλάτος του όμως φθάνει το 1,7 m. και το ύψος το 1,43 m. Οι μεγάλοι τροχοί έχουν ακροβολιστεί στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου, προκειμένου να αυξηθεί το μεταξόνιο και να γίνει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Από αυτό το πρωτότυπο είναι πολύ πιθανό να προκύψει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ένα πολυτελές αυτοκίνητο πόλης από τη Lexus, το οποίο θα δανείζεται τεχνολογία από το υβριδικό Yaris. Απλά στη Lexus ελπίζουν να αποδειχθεί πιο δημοφιλές από το Toyota iQ.