Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 2.700 άλογα το νέο πολυτελές γιοτ της Lexus

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 2.700 άλογα το νέο πολυτελές γιοτ της Lexus

ΝΕΑ

Με 2.700 άλογα το νέο πολυτελές γιοτ της Lexus

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία βάζει την σφραγίδα της πολυτέλειας και της άνεσης σε ένα υπέροχο σκάφος των 20 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus παρουσίασε το τελευταίο πολυτελές γιοτ της, το LY 680, που αποτελεί μια βελτιωμένη και διευρυμένη έκδοση του προκατόχου του, του LY 650.

Αντλώντας έμπνευση από τον αναγνωρισμένο σχεδιασμό του LY 650, το LY 680 διαθέτει μια μεγάλη γέφυρα και πλατφόρμα κολύμβησης, με αυξημένους τόσο τους χώρους χαλάρωσης όσο και τους χώρους αναψυχής.

Η υπερυψωμένη κατά 1.400 mm γέφυρα προσφέρει άφθονο χώρο για διάφορες δραστηριότητες, όπως έναν ευρύχωρο καναπέ-σαλόνι και μια ψησταριά μπάρμπεκιου.

Advertisement
Advertisement

Η επιμηκυμένη πλατφόρμα κολύμβησης στο πίσω μέρος, που επεκτείνεται κατά 700 mm διευκολύνει τη στάθμευση σκαφών και παρέχει περισσότερο χώρο για την απόλαυση του ωκεανού.

Με μήκος που φτάνει τώρα τα 20,66 μέτρα το LY 680 τροφοδοτείται από δύο κινητήρες Volvo Penta IPS, οι οποίοι διατίθενται σε δύο αποδόσεις: 1.050 ή 1.350 ίπων για κάθε μονάδα, παρέχοντας συνδυασμένη ισχύ έως και 2.700 ίππων.

 Η Lexus τονίζει τη ευελιξία του σκάφους, την εξαιρετική άνεση κατά την οδήγηση και την αθόρυβη λειτουργία, χαρακτηριστικά που είναι τυπικά για σκάφη αυτού του διαμετρήματος.

Advertisement

Το εσωτερικό του LY 680 παραμένει πολυτελές και ευρύχωρο, διαθέτοντας μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα και ένα άνετο καθιστικό στο κύριο επίπεδο, με πρόσθετο χώρο διαβίωσης και μια κύρια κρεβατοκάμαρα κάτω από το κατάστρωμα.

Συνολικά, το σκάφος φιλοξενεί τρία δωμάτια και έως και έξι κρεβάτια, προσφέροντας ένα γαλήνιο καταφύγιο στη θάλασσα.

Advertisement

Αποκλειστικά διαθέσιμο για παραγγελία στην Ιαπωνία μέσω των γραφείων πωλήσεων της Toyota Marine και επιλεγμένων αντιπροσώπων, η παραγωγή του LY 680 θα γίνεται από τον κατασκευαστή superyacht Horizon Group στην Ασία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται την άνοιξη του 2026.

Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή του, αναμένεται να είναι αντίστοιχη με το προηγούμενο μοντέλο, η τιμή του οποίου κυμαινόταν γύρω στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων ή διαφόρων εξτρά.