Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus NX Overtrail: Η νέα έκδοση του μεσαίου SUV

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus NX Overtrail: Η νέα έκδοση του μεσαίου SUV

ΝΕΑ

Lexus NX Overtrail: Η νέα έκδοση του μεσαίου SUV

ΝΕΑ

Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε μία πιο off-road έκδοση του NX, η οποία ταυτόχρονα διατηρεί και ενισχύει τον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Για τους λιγότερο συμβατικούς, εκείνους που θέλουν λίγη παραπάνω περιπέτεια και μεγαλύτερες εξορμήσεις, ήρθε το Lexus NX Overtrail.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το NX Overtrail δεν είναι το απόλυτο off-road μοντέλο, αλλά μία νέα έκδοση που είναι ικανότερη από τη βασική σε διαδρομές εκτός ασφάλτου Φυσικά, έχει διατηρηθεί το premium στοιχείο και έχουν προστεθεί στιλιστικές λεπτομέρειες που διατηρούν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της Lexus.

Ξεκινώντας από την ανάρτηση του NX Overtrail, είναι ψηλότερη από τη βασική κατά 15 χιλιοστά, συνεπώς η απόσταση του δαπέδου από το έδαφος είναι πλέον στα 200 χιλιοστά και το ύψος του στα 1,675 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα στηρίζεται σε τροχούς αλουμινίου 18 ιντσών των οποίων η σχεδίαση αφορά αποκλειστικά στη συγκεκριμένη έκδοση και φορούν ελαστικά παντός εδάφους, για να εξυπηρετούν τόσο στην άσφαλτο, όσο και σε ήπια χωμάτινο δρόμο.

Ως προς το εξωτερικό, τα καπάκια των καθρεφτών, οι χειρολαβές, οι θόλοι, τα πλαίσια των παραθύρων, οι ράγες της οροφής και οι ζάντες είναι όλα σε μαύρο χρώμα, δημιουργώντας μία εύληπτη ομοιομορφία.

Η μάσκα είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένη, με τα φωτεινά μεταλλικά χαρακτηριστικά να είναι πιο τονισμένα συγκριτικά με το NX.

Advertisement

Το χρώμα που κυριαρχεί στο αμάξωμα και συνδυάζεται με τα μαύρα μέρη είναι το Moon Desert, ένα μπεζ της άμμου. Η επιλογή αυτού του χρώματος διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο NX Overtrail, ενώ για τον επίδοξο αγοραστή, είναι διαθέσιμα άλλα έξι χρώματα.

Στην καμπίνα συνεχίζεται η διαφοροποίηση από το Lexus NX, αφού τα εμπρός καθίσματα έχουν επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα και χακί λεπτομέρειες. Ανάλογα είναι τα χρώματα και το φινίρισμα στα πάνελ των θυρών και στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Το προηγμένο σύστημα κλιματισμού με τεχνολογία nanoe-X για την ποιότητα του αέρα φροντίζει για την άνεση των επιβατών, καθώς πρόκειται για τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά σωματίδια νερού που έχουν ευεργετικές επιδράσεις.

Τέλος, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που διαχέεται στα πόδια, τα πάνελ και την κονσόλα προσφέρεται σε 64 διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την επιλογή του χρήστη.

Το νέο Lexus NX Overtrail θα διατεθεί με όλα τα γνωστά συστήματα πρόωσης της μάρκας στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων το υβριδικό NX 350h, το plug-in υβριδικό NX 450h+ και το βενζινοκίνητο NX 350.

Advertisement