Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Lexus RZ F θα είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Lexus RZ F θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το επόμενο Lexus RZ F θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Lexus θα τοποθετήσει το σήμα F σε ένα ηλεκτρικό της μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Από πέρυσι, η Lexus έχει γνωστοποιήσει πως θέλει να επεκτείνει την γκάμα των RZ, με εισαγωγικές άρα και οικονομικά πιο προσιτές εκδόσεις καθώς και με πιο δυνατές και πιο ακριβές. Ήδη, η ιαπωνική μάρκας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα RZ F σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ευρωπαϊκές.

‘Ετσι λοιπόν η  Lexus έχει ανακοινώσει το RZ 450e F Sport Performance, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

Παρότι το τελευταίο RZ 450e δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, το επόμενο που θα εξοπλίζεται με το σήμα F και όλα τα παρελκόμενά του, θα έχει αυξημένη ισχύ και αναβαθμισμένο σασί, ειδικά προσαρμοσμένο στα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση θα προέρχεται από νέους ηλεκτροκινητήρες (δύο ή τρεις, αναλόγως), οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία επίσης νέα μπαταρία.

Δε θα είναι όμως, μία από αυτές που ετοιμάζει η Toyota για το μακροπρόθεσμο μέλλον, διότι αυτού του είδους η τεχνολογία αναμένεται να αποκαλυφθεί από τους Ιάπωνες κάπου μεταξύ 2027 και 2028.

Advertisement

Το πιθανότερο είναι να δούμε της νέας τεχνολογίας μονοπολικές μπαταρίες οι οποίες θα παρουσιαστούν το 2026. Αυτές θα εξασφαλίζουν περίπου 800 χιλιόμετρα αυτονομίας και θα απαιτούν μόλις 20 λεπτά χρόνο φόρτισης.

 

Advertisement

Το καλύτερο για τη Lexus είναι, πως η χρονολογία συνάδει με αυτήν που υπολογίζει να λανσάρει τα σπορ ηλεκτρικά της. Εφόσον βέβαια μιλάμε για τεχνολογία και μπαταρίες της Toyota, μην απορήσετε αν τις δούμε νωρίτερα στα δικά της ηλεκτρικά, όταν και αν έρθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φορτωμένο με ανθρακονήματα το νέο Lexus RZ450e F Sport
Αυτό είναι το «πυραυλοκίνητο» Lexus LBX Morizo RR Concept! (+video)
Σύντομα τα Toyota και Lexus με τεχνολογία steer-by-wire