Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Εντυπωσιάζει το Infiniti QΧ30

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Εντυπωσιάζει το Infiniti QΧ30

ΝΕΑ

Video: Εντυπωσιάζει το Infiniti QΧ30

ΝΕΑ

H Infiniti αποκαλύπτει το πρωτότυπο QX30 που κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά και τις σχετικές teaser φωτογραφίες ακολουθεί η πλήρης αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου που προετοιμάζει το έδαφος για την έκδοση παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2016. Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο QX30 με το ελκυστικό αμάξωμα που δεν είναι και τόσο ακραίο από πλευράς αισθητικής και λογικά το μοντέλο που θα δούμε στους δρόμους θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία για να αντιμετωπίσει εφάμιλλα μοντέλα (π.χ. Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA κ.α.).

Advertisement
Advertisement

Το μήκος φτάνει τα 4,43 m και το κόμπακτ αμάξωμα -με τις διπλές απολήξεις, τις ζάντες 21’’ και τα LED ημέρας- απέχει από το έδαφος 192 mm προσδίδοντας έναν έντονο off-road αέρα. Από εκεί και πέρα η εικόνα στο εσωτερικό είναι ανάλογη ενός concept car με τον πίνακα οργάνων να βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την κεντρική οθόνη, δίνοντας μία ιδέα για την διάταξη που θα έχει η έκδοση παραγωγής.

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2.000 cc που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Η Infiniti δεν αποκαλύπτει οτιδήποτε άλλο πέρα του ότι το QX30 παραγωγής θα διαθέτει μία πλήρη γκάμα από κινητήρες βενζίνης. Και μετά τις φήμες για πιο στενή συνεργασία με την Mercedes-Benz θα μπορούσε κανείς να υποθέσει με σιγουριά πως ο δίλιτρος με το 7άρι κιβώτιο προέρχεται από την γερμανική εταιρία. Άλλωστε, το επερχόμενο Q30 θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τις A-Class και GLA.

Advertisement

Advertisement