Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στη Γενεύη: Οι σημαντικότερες πρεμιέρες της μεγάλης έκθεσης

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στη Γενεύη: Οι σημαντικότερες πρεμιέρες της μεγάλης έκθεσης

ΝΕΑ

Το newsauto στη Γενεύη: Οι σημαντικότερες πρεμιέρες της μεγάλης έκθεσης

ΝΕΑ

Η διάσημη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης επέστρεψε για τα καλά φιλοξενώντας σημαντικές πρεμιέρες νέων μοντέλων που θα τα δούμε να κυκλοφορούν στους επόμενους μήνες και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αν και μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παραμένει ένα κρίσιμο πεδίο βολιδοσκοπήσεων πλατφόρμα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους.

Με μια ποικίλη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, αυτές οι μάρκες διαμορφώνουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, τις επιδόσεις και την προσιτή τιμή.

Μεταξύ των εταιρειών που ξεχώρισαν ήταν οι Renault, Dacia, BYD, MG Motor, Lucid κ.α., καθεμία από τις οποίες παρουσίασε βασικά μοντέλα που τράβηξαν την προσοχή του κοινού.

Advertisement
Advertisement

Η Renault τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με το πολυαναμενόμενο μικρό EV Renault 5, ένα «ρετρό-φουτουριστικό» μοντέλο που θα ανταγωνιστεί κατά μέτωπο τους πιθανούς αντιπάλους από την Κίνα.

Με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ (μετά των επιδοτήσεων στην Γαλλία), το Renault 5 διαθέτει μπαταρία 52 kWh με αξιοσημείωτη αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Η πλατφόρμα, γνωστή ως AmpR Small, όχι μόνο μειώνει το κόστος, αλλά παρέχει επίσης μακρύ μεταξόνιο, επίπεδο δάπεδο, χαμηλό κέντρο βάρους και μειωμένο βάρος, εξασφαλίζοντας βέλτιστη οδηγική εμπειρία.

Advertisement

Η MG, η δημοφιλής μάρκα υπό την ομπρέλα της SAIC, συνέχισε την επιτυχία της στους Ευρωπαίους αγοραστές παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του μικρού hatchback MG3.

Το μοντέλο, το οποίο θα πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, υιοθετεί ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από τον προηγούμενο ήπιο υβριδικό κινητήρα.

Advertisement

Η Dacia, η ρουμανική μάρκα του ομίλου Renault, παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Duster που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, παρουσιάστηκε και το ανανεωμένο Spring.

Η κινεζική BYD διατηρεί μία σημαντική ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά, παρουσιάζοντας το Atto 3, το κορυφαίο σε πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικό compact SUV της Ευρώπης.

Εκτός από την παρουσίαση του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου της για την Ευρώπη, του Seal U DM, η BYD εξέθεσε το μεγάλο plug-in υβριδικό SUV Yangweng U8 και το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο crossover N7 και το μεγάλο minivan D9 της Denza.

Advertisement

Η Lucid, η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών που ιδρύθηκε από τον πρώην CTO της Tesla, Peter Rawlinson, έκανε το ντεμπούτο της στην ευρωπαϊκή έκθεση με το Air sedan και το αργοπορημένο Gravity SUV.

Οι high-end προτάσεις της Lucid απευθύνονται σε απαιτητικούς πελάτες, με το Air Pure να ξεκινά από περίπου 85.000 ευρώ και το Sapphire, μια εκδοχή υψηλών επιδόσεων με τρεις ηλεκτροκινητήρες και ταχύτατο χρόνο επιτάχυνσης 2 δευτερολέπτων από τα 0-100 χλμ./ώρα, με τιμή 230.000 ευρώ.

Ηχηρό παρόν έδωσαν και άλλες κατασκευαστές όπως η άγνωστη αλλά με μεγάλες προοπτικές IM Motors, μία θυγατρική της SAIC, καθώς και ο Pininfarina με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Enigma.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
COTY: Το Renault Scenic E-Tech είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault 5 E-Tech
Αυτά τα concept προλογίζουν το νέο Fiat Panda