Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ΒΜW i3 «οδηγεί» τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών!

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ΒΜW i3 «οδηγεί» τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών!

ΝΕΑ

To ΒΜW i3 «οδηγεί» τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών!

ΝΕΑ

Στην Αίγλη Ζαππείου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του 3ου διεθνούς Ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 4 Μαΐου με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4 χιλιάδων δρομέων όπως δείχνουν οι δηλώσεις συμμετοχών που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται.

Ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ήταν οι βασικοί ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου, παρόντες, ήταν και πολλοί ακόμη συντελεστές όπως η δρομέας Ντενίζ Δημάκη, η οποία θα συμμετάσχει στον Ημιμαραθώνιο (παράλληλα διεξάγεται και το 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου) αλλά και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW, κ. Σπύρος Φίλιππας.

Advertisement
Advertisement

Διοργανώνονται 3 αγώνες ο Ημιμαραθώνιος (21.1 χλμ), αλλά και 5 χλμ και 3 χλμ. Συνολικά εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 12.000 δρομείς, οι ξένοι δρομείς φτάνουν τους 500. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι εγγραφές σε Ημιμαραθώνιο και 5 χλμ συνεχίζονται σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και μέχρι το Σάββατο στο γυμναστήριο «Φωκιανός», ενώ για τα 3 χλμ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του Δήμου και από την Πέμπτη έως το Σάββατο στον Φωκιανό.

Τους αθλητές εκπροσώπησε στην εκδήλωση η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, Ντενίζ Δημάκη, η οποία δήλωσε: «Τιμή μου να βρίσκομαι στις συνεντεύξεις Τύπου τέτοιων διοργανώσεων. Για τους αθλητές είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε τέτοιους αγώνες στην πόλη μας. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τις διοργανώσεις στο εξωτερικό. Νομίζω πως το γεγονός ότι ο αγώνας είναι στο κέντρο, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τον κόσμο».

Advertisement

Ο Βαγγέλης Παπαποστόλου, τεχνικός διευθυντής του Ημιμαραθωνίου συμπλήρωσε: «Στον αγώνα έχουν εγγραφεί να πάρουν μέρος πάνω από 12.0000 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες. Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικό νέο στοιχείο για τη διοργάνωση, το γεγονός ότι εκκίνηση και τερματισμός θα είναι ακριβώς στο κέντρο της πόλης, μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στον όγκο των δρομέων. Η εκκίνηση των 5 χλμ λόγω αυξημένης συμμετοχής θα γίνει στην κάτω πλευρά της πλατείας προς την Φιλελλήνων».

Από την πλευρά της BMW τονίστηκε η προσπάθεια διαχείρισης ενέργειας τόσο από τους αθλητές όσο και στα σύγχρονα αυτοκίνητα με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ο πρόεδρος της BMW βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει από το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη σημεία φόρτισης στο κέντρο της Αθήνας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το i3 που θα οδηγεί τον Ημιμαραθώνιο, ενώ δήλωσε και συμμετοχή στον αγώνα των 5km όπου θα ηγηθεί ενός 25μελους γκρουπ εργαζομένων της εταιρείας. Η BMW στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ.

Advertisement