Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Touareg!

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Touareg!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Touareg!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα μαντάτα για την ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου SUV έρχονται από την Κίνα, όπου θα γίνει στις 20 Απριλίου η παγκόσμια πρεμιέρα του. Το Touareg επανασχεδιάστηκε στα δύο άκρα του, απέκτησε πιο πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ενώ εφοδιάζεται με οικονομικότερους diesel κινητήρες. Το μεγάλο premium SUV μετρά 720.000 πωλήσεις μέσα σε μία δεκαετία, ενώ το 2013 το επέλεξαν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Προκειμένου να το διατηρήσει στο δρόμο της εμπορικής επιτυχίας και να το καταστήσει πιο ελκυστικό, η Volkswagen το υπέβαλε στο καθιερωμένο facelift. Τα φωτιστικά σώματα μεγάλωσαν και είναι πλέον τεχνολογίας bi-xenon σε όλες τις εκδόσεις του Touareg, ενώ επανασχεδιάστηκε και η γρίλια. Στην ουρά συναντάμε νέο προφυλακτήρα, ο οποίος φιλοξενεί και τα πίσω φώτα ομίχλης, αλλά και διαφορετικό διαχύτη. Δύο νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, 18 και 20 ιντσών έχουν προστεθεί στον κατάλογο του εξοπλισμού, όπως και 5 νέα χρώματα αμαξώματος. Ο οδηγός και οι επιβάτες του Volkswagen Touareg θα αντικρίσουν δερμάτινα καθίσματα, ξύλινες επενδύσεις, λεπτομέρειες σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα από αλουμίνιο, όπου έχουν τοποθετηθεί διαφορετικοί διακόπτες.

Οι επιλογές κινητήρων για την ευρωπαϊκή ήπειρο περιλαμβάνουν τους μεγάλους diesel και τις υβριδικές εκδόσεις. Αρχίζοντας από τους TDI, η Volkswagen προσφέρει τους 3.0 V6, που πληρούν πλέον τις προδιαγραφές Euro 6, σε εκδόσεις ισχύος με 204 και 258 PS (από 245 PS που απέδιδε έως σήμερα). Ο πρώτος diesel καταναλώνει πλέον 6,6 lt/100 km σε μεικτό κύκλο (174 g/km), ενώ ο δεύτερος 6,8 lt (178 g/km). Ο V8 TDI εξακολουθεί να αποδίδει 340 PS.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το Touareg Hybrid, εφοδιάζεται από το V6 TSI των 333 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που προσθέτει άλλα 52 PS. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 380 PS και η ροπή σε 59,1 kgm. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 8,2 lt/100 km (193 g/km), ενώ με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας το μεγάλο SUV μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 50 km/h.

Επεμβάσεις έγιναν επίσης στο σύστημα διεύθυνσης (με στόχο το πιο άμεσο τιμόνι), ενώ προαιρετικά το Touareg διατίθεται και με αερανάρτηση (μπορεί π.χ. να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος για την κίνηση εκτός δρόμου). Στις υψηλές ταχύτητες (άνω των 140 km/h) το αμάξωμα χαμηλώνει αυτόματο για πιο ασφαλή συμπεριφορά. Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο cruise control, αυτόματη πέδηση σε χαμηλές ταχύτητες για αποφυγή μικροατυχημάτων. Στάνταρ στις εκδόσεις V6 TDI είναι το σύστημα που φρενάρει το όχημα μετά από σύγκρουση, ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον ατυχήματα (π.χ. καραμπόλες).

Το ανανεωμένο Touareg εφοδιάζεται βέβαια με το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι.