Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τι ενέπνευσε τους σχεδιαστές της Maserati Alfieri;

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τι ενέπνευσε τους σχεδιαστές της Maserati Alfieri;

ΝΕΑ

Video: Τι ενέπνευσε τους σχεδιαστές της Maserati Alfieri;

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τα γραφεία της Maserati επιβεβαιώνουν ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών θα βγει στην παραγωγή το νέο πισωκίνητο coupe της Maserati. Το Alfieri Concept παρουσιάστηκε στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης, ως «σύμβολο» για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της ιταλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Maserati μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία των προηγούμενων μηνών για τη σχεδίαση του πρωτότυπου μοντέλου. Στο αναλυτικό video μιλούν ο Lorenzo Ramaciotti, επικεφαλής σχεδίασης στον Όμιλο Fiat Chryslet, ο Marco Tencone, Διευθυντής του Κέντρου Σχεδίασης της Maserati και ο Giovanni Ribotta, υπεύθυνος για τη σχεδίαση του αμαξώματος.

Το όνομα Alfieri δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Maserati, καθώς τις δεκαετίες ’40 και ’50 είχαν εμφανιστεί τα μοντέλα δρόμου και αγώνων Α6. O κωδικός προερχόταν από το όνομα δύο εκ των αδελφών Maserati (Alfieri) και τον 6κύλινδρο κινητήρα. Το τωρινό Alfieri Concept έχει μήκος 4,59 m, πλάτος 1,93 m και ύψος 1,28 m, ενώ μοιράζεται το πλαίσιο της GranTurismo MC Stradale.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο των 2+2 θέσεων εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,7 lt, απόδοσης 460 PS και 53 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από ανθρακονημάτινους δίσκους και βαμμένες μπλε δαγκάνες της Brembo.