Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Opel για του χρόνου;

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η Opel για του χρόνου;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Opel για του χρόνου;

ΝΕΑ

Στην γερμανική εταιρεία μελετούν την πιθανότητα της παρουσίασης ενός concept car με σπορ κουπέ στιλ, η οποία θα γίνει στο σαλόνι της Γενεύης ώστε να σφυγμομετρηθούν οι αντιδράσεις του κοινού και από εκεί να δρομολογηθεί η έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Σε μια περίοδο όπου το αντίπαλο δέος (η VW) πλήττεται από το βαρύ σκάνδαλο, στην Opel μελετούν την επιστροφή της εταιρίας στις καθαρά σπορ κατηγορίες. Αφενός για λόγους κύρους, αφετέρου και για λόγους ανταγωνισμού, αφού ακόμη και η Fiat θα αποκτήσει το δικό της roadster (το 124 Spider) μέσα στο 2016. Μάλιστα, στην Opel σχεδιάζουν την παρουσίαση του concept car στην Γενεύη και από εκεί την παραγωγή ενός πισωκίνητου κουπέ μοντέλου μέσα στο 2017, σύμφωνα με το AutoExpress.

opel_experimental_gt 640

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, το σχεδιαστικό τμήμα θα χρησιμοποιήσει ως βάση το Opel Experimental GT του 1965 (το βλέπετε παρακάτω), αλλά το concept που θα προκύψει θα βασίζεται σε προσθιοκίνητη πλατφόρμα. Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από την γκάμα της Opel με την top έκδοση να έχει turbo 1.600άρη βενζίνης, ενώ αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, το 2018 θα λανσαριστεί και κάμπριο αμάξωμα, όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό.