Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το μοναδικό Tucker cabrio

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το μοναδικό Tucker cabrio

ΝΕΑ

Πωλείται το μοναδικό Tucker cabrio

ΝΕΑ

Με €1.734.650 μπορείτε να κάνετε δικό σας το μοναδικό Tucker convertible του 1948 που υπάρχει στον κόσμο, με αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της μάρκας που έχει γίνει και κινηματογραφική ταινία, επισήμως δεν υπήρξε ανοιχτό μοντέλο από την Tucker. Ή τουλάχιστον, δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί, μια και σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε τώρα, η ανοιχτή εκδοχή του πρωτοποριακού για τα δεδομένα της εποχής του αυτοκινήτου, είχε την έγκριση του Preston Tucker αλλά οι εξελίξεις με το κλείσιμο της εταιρείας, το πρόλαβαν από το να παρουσιαστεί επισήμως.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που είχε ξεκινήσει το 1948 να τροποποιείται σε cabrio, υπήρξε για πολλές δεκαετίες σκεπασμένο, ακίνητο και φυσικά ημιτελές. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια και το αυτοκίνητο άλλαξε κάμποσες φορές χέρια μεταξύ ανθρώπων που έδειχναν ενδιαφέρον για την αποπεράτωση της κατασκευής του. Χρειάστηκε να φτάσει το 2010 για να περάσει το αυτοκίνητο από την Benchmark Classics, η οποία χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον αυθεντικά ανταλλακτικά από την Tucker, κατάφερε να ολοκληρώσει το project.

Το αυτοκίνητο που είχε ξεκινήσει ως sedan, προωθήθηκε για μετατροπή από την ίδια την Tucker σε συνεργασία με τη Lenki Engineering. Στο πλαίσιο της διαδικασίας μετατροπής, έκοψαν την οροφή του αυτοκινήτου και ενίσχυσαν το σασί, ενώ στη συνέχεια οι μπροστινές πόρτες επεκτάθηκαν. Η υφασμάτινη οροφή προέρχεται από κάποιο μοντέλο της GM εκείνης της εποχής. Στην αγγελία σήμερα, αναφέρεται πως το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με 6κύλινδρο Boxer κινητήρα Franklin-Tucker που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο για το αυτοκίνητο, είναι πως καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ προκειμένου να κυκλοφορήσει, έχει διανύσει συνολικά, μόλις 16 χιλιόμετρα- κάτι που το καθιστά πρακτικά καινούργιο. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Tucker, έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά 16 αυτοκίνητα συνολικά, με το συγκεκριμένο να είναι το μοναδικό cabrio και αυτό μάλλον θα παίξει το ρόλο του στη διάθεση που θα δείξουν οι συλλέκτες για να το έχουν στο γκαράζ τους.

Advertisement