Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το ηλεκτρικό Hummer πουλάει σαν τρελό;

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το ηλεκτρικό Hummer πουλάει σαν τρελό;

ΝΕΑ

Γιατί το ηλεκτρικό Hummer πουλάει σαν τρελό;

ΝΕΑ

Η General Motors έκανε τα πάντα, για «προικίσει» το θηριώδες όχημα και οι καρποί φαίνεται να αποδίδουν.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη ανάγνωση της είδησης ότι οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Hummer, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 83.000% (!), ένα οικονομολόγος θα γούρλωνε τα μάτια ή θα έσκιζε το πτυχίο του. Αλλά υπάρχει λογικ΄λη εξήγηση…

Η εταιρεία πούλησε μόνο δύο Hummer, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, καθώς ενίσχυε την παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου. Αυτό επισκιάζεται από τα 1.668 Hummer που πούλησε για την ίδια περίοδο το 2024. Η GMC έκλεισε το 2023 με 3.260 πωλήσεις και η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει αυτό το ποσοστό φέτος.

Η GMC προσφέρει το Hummer EV σε δύο στυλ αμαξώματος -pick up και SUV- και τα δύο κοστίζουν πάνω από 100.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των χρεώσεων παράδοσης. Ο διπλός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 570 ίππους, εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα, ενώ ο τριπλός κινητήρας (με μπαταρία 212 kWh) αποδίδει έως και 1.000 ίππους, με εντυπωσιακή αυτονομία 614 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Hummer, ήταν το πρώτο επιβατικό όχημα της General Motors, που υιοθέτησε τον κινητήρα Ultimum, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα μοντέλα του αμερικανικού ομίλου.